Læsetid: 1 min.

FOLK

29. november 2007

Diktatorer

Den afgående og dog blivende Putin taler i dag til folket inden det russiske parlamentsvalg på søndag. Nogle iagttagere forudser, at spærregrænsen på syv procent og chikanen mod oppositionen vil gøre Putins parti til det eneste i Dumaen, evt. suppleret af kommunisterne og et højreekstremt parti.

Fæhoveder

Hvor langt rækker tåbe-paragraffen i Farum? 12 byrådsmedlemmer fra kommunen, der døde af skam, står tiltalt for ikke at have standset borgmester Brixtoftes vanrøgt. De forsvarer sig med, at de intet kendte til de lurende katastrofer, og at de heller ikke burde have anet uråd.

Asylforkæmpere

Foran Sandholmlejren mødes hver søndag kl. 14 en asyl-forkæmper-gruppe under banneret 'Bedsteforældre for asyl'. Nu på søndag kl. 14 indkalder en anden gruppe til en tilsvarende sammenstimlen foran Kongelundslejren, hvor familier har været internereti ubærligt lang tid.

Politisnusere

I et Politiken-interview har Blekingegadebande-forfatteren Peter Øvig Knudsen tilstået: 'Alle mine bøger er idéudviklet og disponeret under indtagelse af pot.' Denne frimodighed har nu fået Nordsjællands Politi til at afsætte sine sparsomme ressourcer på at efterforske Øvig.

Benzinafbrændere

Danmarks chefforhandleri internationale klimaspørgsmål, ministerial-afdelingschef Thomas Becker, tilstår over for netavisen 180Grader, at han privat oser rundt i en Mercedes 500 SEL med otte km. på literen. Becker henviser til, at han er embedsmand og ikke politisk ansvarlig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her