Læsetid: 1 min.

FOLK

27. november 2007

Folkestyrefans

I dag er højtid i folkestyret, for det nyvalgte folketing mødes. Tinget skal påhøre statsministerens trontale. Det skal nedsætte et udvalg til at efterprøve sine medlemmers valg. Og Tinget skal vælge sin formand. Mange medlemmer håber givetvis, at hvervet vil forbedre Thor Pedersen.

Skydegale

Advarsel til alle beboere i Nordsjælland: Prins Henrik holder i dag riffeljagt i Grib Skov. De nedpløkkede dyr bliver fremlagt ved Fredensborg Slot kl. 16. Kunne man forestille sig, at kongefamiliens lediggængere fordrev deres tid på anden vis end ved at sprede død og ødelæggelse? Hvad med en fotosafari?

Carina Christensen (K)

Næppe er hendes familieministerium nedlagt under hende og hun selv afsendt som bådflygtning til Transportministeriet, før vrede MF'ere forlanger hende i samråd. Under valgkampen vendte hun sig imod Danmark som CO2-foregangsland. Enhedslisten vil have en forklaring.

Menneskeretskæmpere

Der var en tid - før Krarup- og Langballetyperne satte sig på magten i verden - hvor det var ædelt at slås for menneskerettigheder. I dag mindes Institut for Menneskerettigheder indsatsen fra den tjekkoslovakiske gruppe Charta 77. De tjekkiske myndigheder er med. Engang var de vildt imod.

Ægte europæere

I dag afsløres i Bruxelles, hvem der får prisen 'årets europæer'. Blandt de nominerede er Frankrigs iltre præsident Sarkozy og Tysklands kloge kansler Merkel. Ejendommeligt nok er også Californiens guvernør Schwarzenegger indstillet. Det må skyldes hans fjerne fortid som østriger.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her