Læsetid: 1 min.

FOLK

24. november 2007

Channe Nussbaum

Sangerinden Channe Nussbaum og Klezmofobia fik prisen for årets bedste danske cd med verdensmusik, albummet 'Tanz!' Det skete i Copenhagen JazzHouse, hvis leder Lars Thorborg fik specialprisen, Gimo Mendes fik World track-prisen.

Rolf Sørensen

Cykelrytteren har aldrig indrømmet doping, men fortæller gerne, at han fremover vil satse på olie. Ikke cykelolie, men olivenolie. 'Il Biondo' - den blonde -, som han kærligt kaldes i Italien, bor med sin familie i Toscana, hvor han disponerer over 300 oliventræer.

Clemens Telling

Rapsangeren Clemens - nu med efternavn - har skrevet tekst, rim og rytmer til stumfilmen 'Balletdanserinden', der blev instrueret af August Blom i 1911. Kan opleves i Mærsks opera som endnu et eksempel på lydlig revival af gamle stumfilm.

Holmgreen

Komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen blev 75 forleden. I dag fejres han i Garnisons Kirke af kammerkoret Ars Nova, og nogle af hans sange opføres - med tekster af Charlotte Strandgaard, Tove Ditlevsen, Vagn Steen og Jess Ørnsbo.

Jakob Axel Nielsen

Mange ved nok stadig ikke, hvem han er, skriver Ritzau om Nielsen, der efter tre måneder som trafikminister nu er blevet sundhedsminister. I dag får han Bjæskens Pris 2007 og bliver dermed verdensberømt i Jylland, hvor den vurderes højt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her