Læsetid: 2 min.

Fulde og filosofiske

En læser gør indsigelse mod vores anmeldelse af den stortalende boksereporters litterære selvangivelse, men ret skal være ret ... selvom Hanne Bech Hansens karakterer ved studentereksamen var højere
20. november 2007
En læser gør indsigelse mod vores anmeldelse af den stortalende boksereporters litterære selvangivelse, men ret skal være ret ... selvom Hanne Bech Hansens karakterer ved studentereksamen var højere

I sin nye selvbiografi Kurt. Storyteller fremhæver boksereporteren m.m. Kurt Thyboe sig selv.

I anmeldelsen af bogen i den forgangne weekend skrev vi, at Kurt fik "studentereksamen med de højeste karakterer".

Det har fremkaldt følgende verificerende reaktion fra en kammerat fra samme studenterårgang 1958:

"Jeg har ikke en pind imod Kurt Thyboe, og jeg har slet ikke lyst til at stå frem som sandhedsvidne, men jeg kan fortælle, at fra den klasse på 21 elever, som Kurt gik i, var der 3 (tre!), der fik lavere gennemsnit end han. Så meget for hans "højeste karakterer". En af dem, der fik adskilligt højere gennemsnit, var Hanne Vagner, der måske er lige så hårdtslående som Kurt. Hun blev senere gift med og kendt under navnet Bech Hansen (nu politidirektør i København, red.). "

"Til gengæld var der kun to i klassen, der var yngre end ham, så på det punkt er han næsten sandfærdig," fortsætter læseren og tilføjer, at han har dokumentationen i orden i form af årsskriftet fra 1958.

Kpoo og zlap

Med de ord er en svunden tid vakt til live, nemlig de år på Marselisborg Gymnasium i Århus, da Andreas Nicolai Brorson Fich var rektor, nogle af de mest interessante i skolens historie. Andre elever dengang var tennisspilleren Jan Leschly, bordtennisspilleren Jørgen Leth og håndboldspilleren Thorkild Rydahl.

Men hvad er det egentlig, Kurt Thyboe praler med?

Han skriver, at han som 14-årig havde nærlæst Dostojevski, hvorefter han gik over til tegneserier, fordi han indså "storladenheden i ord som slam, bang, kpoo, zlap, whappp, ka zzaaaam, whinnng, ziippp, kaaaroooompp, dooiiing, etc".

Videre, at han blev student på 10 år, "den hurtigste studentereksamen, der er taget i Danmark", at han fik flidspræmie i 2. g, og at han var "den første arbejdersøn i Århus, der tog en studentereksamen".

Rent UG

Faktisk skriver han ikke, at han fik de højeste karakterer i alle fag eller den bedste studentereksamen af dem alle. Ret skal være ret. Kurt skriver, at han fik de højeste karakterer, rent UG, i mundtlig engelsk og dansk stil. Det burde vi have gjort helt klart her i avisen, undskyld, Kurt.

Stil skulle han skrive om en filosof. Den skrev han nemt hjem, fordi hans far og gutterne aftenen før havde drukket sig fulde og ikke desto mindre diskuteret Kierkegaard og Mark Twain m.fl. på et højt plan. Ud fra det han overhørte, var det ingen sag at skrive stilen. "Fuck, mand, jeg var den bedste," som han sagligt konstaterer.

Nuvel, man siger nok, at Kurt Thyboe praler, men han kalder sig trods alt ikke for von Thyboe.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her