Læsetid: 2 min.

Den kulegravede Khader

Ytringsfrihedsvogteren kræver fyring af chefredaktør, der udviser utidig interesse for muligt sort arbejde i Khaders baghave
Naser Khader greb resolut knoglen og kaldte chefredaktør Qvortrup et svin. Tre gange endda.

Naser Khader greb resolut knoglen og kaldte chefredaktør Qvortrup et svin. Tre gange endda.

Jens Dresling

3. november 2007

"Du må citere mig for én ting: Du er et svin, et svin, et svin."

Den besked kan aflyttes på ugebladet Se og Hørs hjemmeside. Den er indtalt af Ny Alliances stifter Naser Khader og henvendt til bladets chefredaktør Henrik Qvortrup. Anledningen er, at Se og Hør i sit seneste nummer citerer en håndværker for at sige, at han var på sygedagpenge, og at lønnen blev udbetalt i kontanter, da han for nylig var med til bygge hegn og skydeport ved Khaders hus på Frederiksberg.

Et af sagens stridspunkter er, om der har foreligget en egentlig faktura, og om den er dukket op før eller efter medieinteressen.

Her gør sagens tredje hovedperson sin entré. Det er journalisten Michael Jeppesen. Han er mest kendt for sine finurlige bidrag til Ekstra Bladets bagside. Men det viser sig, at han også driver entreprenørselskabet De Hellige Håndværkere. Det er dette selskab, Khader har sat til at grave og bygge i sin have.

Det rejser umiddelbart et spørgsmål om dømmekraft. Burde Khader, der kræver religion ud af det offentlige liv, ikke holde sig for god til at hyre 'hellige håndværkere'? Og burde han i det hele taget ikke holde sig fra forretningsforbindelser med Jeppesen, der tidligere har drevet Socialdemokraterne til fortvivlelse ved at gå rundt og præsentere sig som deres pressesekretær?

Fyring for ytring

Mystikken handler ikke bare om dømmekraft og fakturaers datering. Den handler også om Khaders vurdering af ytringsfrihedens grænser. Dem har han ved flere lejligheder gjort fælles sag med Anders Fogh om at erklære grænseløse og ukrænkelige. Men lige som det er tilfældet for Fogh, når folk mere konkret udtaler sig til Foghs misnøje, har Khader rejst tvivl om oprigtigheden af sin begejstring for kæk ytringsret.

Efter Henrik Qvortrups utidige interesse for forholdene i Khaders baghave har Khader nemlig ringet rundt til Qvortrups arbejdsgivere og forlangt, at de øjeblikkeligt fyrede Qvortrup.

TV2 News har nu sparket Qvortrup ud af sin kommentatorrække. Til gengæld er det ikke lykkedes Khader at få familien Aller til at stryge Qvortrup af Se og Hørs kolofon. Ej heller at få DR til at smide Qvortrup ud af Jersild og Spin.

Fornuftigt nok, for hele trekantdramaet Khader-Qvortrup-Jeppesen viser da, hvorledes spin har gennemtrængt det danske samfund i så høj grad, at spinnerne selv er ved at spinne ud af deres egen kontrol. Man tør slet ikke tænke på, hvor vrede telefonopkald Khader vil foretage den dag, han får et virkeligt alvorligt politisk problem.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Landsbytosserne fra Ny Alliance

Man tror knapt egne øjne og ører. Ny Alliance må i den seneste uges tid have opnået Dan-marksmesterskabet i politisk utroværdighed. En af de store scorer var da partiets stifter og medejer Naser Khader, tidligere ledende medlem af det Radikale Venstre, kaldte ”Se & Hør”
redaktør og politisk kommentator Henrik Quatrop for: et ”svin”. Den ophidsede partiboss
Khader kunne knapt kontrollere sit stemmeleje da DR og TV2 nyhederne interviewede ham.
Hvilken politisk lederskikkelse: godt omdømme, saglighed og selvbeherskelse! Og så er der folkeafstemningen om EU Reform-traktaten.

Eller rettere: ifølge den tidligere franske præsident Giscard d'estaing og EU Konvents formand er det den samme traktat, som både hollænderne og franskmændene stemte nej til i 2005. En af partiets spidser, tidligere MEP for Det Konservative Folkeparti, Gitte Seeberg, har været med til, at udarbejde Ny Alliances partiprogram af hvilket det bl.a. fremgår, at ”man kræver en folkeafstemning om EU Reform-traktaten”. Men efterfølgende er Gitte Seeberg gået tilbage på dette krav. Formentlig efter aftaler i kulissen med Anders Fogh Rasmussen, i stil med: ”Hvis I kræver en folkeafstemning så bliver der ingen skattereform!”. Fogh & Co., herunder Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening m.fl. ønsker nemlig ingen folkeafstemning. Og da bl.a. Foghs parti modtager ”en vis støtte fra erhvervslivet” så skal man jo ikke skade vennerne, vel.

Det er rygende udemokratisk, at gøre dette, men det bekymre ikke magtdespoten Fogh. Han håber nemlig, hvis ”Deform-traktaten” gennemføres, at blive den første præsident for Den
Europæiske Union. Hvilket eftermæle hvis det kunne lykkes. En plads i historiebøgerne til ”Den store europæer”, der i øvrigt også har magtfulde venner i Det Hvide hus i Washington D.C. Herudover: ingen tvivl, om, at der bliver ringet på statsledertelefonen i Elyseé palæet i Paris og Downing street no. 10 i London. Det er George W. Bush der lader forstå, at han gerne ser ”den dygtige dansker” udnævnt til europæisk præsident. Derfor vil Anders Fogh Rasmus-sen gå over glødende kul for at undgå, at Reform- traktaten kommer til folkeafstemning i Dan-mark. Det vil ødelægge traktaten og hans store ambitioner. Så vil der komme en folkestorm af et folkekrav i Storbritannien om en folkeafstemning der også. Og det vil kaste den engelske PM, Gordon Brown, ud i en politisk orkan. For der vil det også blive et rungende: NO THANK YOU!

Seneste har virksomhedsrejer og multimillionær Lars Kolind, fremtrædende medlem af Ny Al-liance, foreslået, at Fyn omdannes til skatteparadis i stil med Andorra, Liechtenstein og
Monaco etc. Her lever skattenægtere og velfærdsstatshadere som ham selv. Der skal indføres flad skat på 40 % på Fyn! Fede besparelser og mere kæmpemæssige profitter til erhvervslivet. Han er da en politiker befolkningen kan have tillid til. Konsekvensen af flad skat på Fyn vil være lukninger af daginstitutioner, skoler, plejehjem, hospitaler, offentlig transport osv. Men det at bekymre ikke Lars Kolind. Folk kan da bare få sig en privat sygeforsikring, en bil og så-dan noget, så går det da, ikke? Derudover foreslår partiet også, at der indføres 40 % flad skat,
i øvrigt inspireret af den betonliberale tænketank ”CEPOS”, i resten af landet. Ultraliberalisten og CEPOS støtten Asger Aamunds datter IBM direktør Malou Aamund er også folketingskan-didat for Ny Alliance. Hun anbefaler ligeledes ”flad skat”. Partiet glemmer dog, at fortælle hvad konsekvenserne af en flad, og ikke progressiv skat er: et manglende provenu i statskassen på minimum 70 milliarder kroner. Men da Ny Alliance er et overklasseparti er man lodret li-geglade med om de fattige flyder i gaderne, dør af de sygdomme de ikke kan få behandlet da de offentlige sygehuse er sparet væk og lukket, og om alle offentlige transportmidler bliver privatiseret osv. Og overførselsindkomsterne bliver skåret ned med 50 % og lignende.

En stemme på Ny Alliance er en direkte støtte til et neoliberalt forskelssamfund som nærmest kun kendes fra USA og de historiske romaner af Charles Dickens, eksempelvis juleeventyret ”Scrooge”mv. En fastholden, udvikling af velfærdsstaten og en nydrejning af det danske sam-fund massivt væk fra pengeegoismen kræver, at DU stemmer rigtigt rødt den 13.11.2007.