Læsetid: 2 min.

Kviksølv med gaffel og hunlama i bad

Bagsiden har modtaget en række eksempler fra læserne på sjove, rammende, frække og sære ting, politikere har sagt
At holde de radikale fast på en mening, er som at sømme budding op på en væg, siger Svend Auken

At holde de radikale fast på en mening, er som at sømme budding op på en væg, siger Svend Auken

14. november 2007

Skal man tro de læsere, der har reageret på Bagsidens opfordring om at sende eksempler på politiker-humor ind, har der ikke været så meget at grine ad i indeværende valgkamp. Dog - ifølge en indsender skal Paula Larrain have sagt:

"I min valgkamp vil jeg kæmpe for sammenhængskraft i samfundet og danske værdier. Halloween f.eks."

Svend Auken tillægges denne: "At holde de radikale fast på en mening er som at sømme budding op på en væg". En formulering, som har sit fortilfælde på europæisk plan - Lloyd Georges sagde om en irsk politiker: "At forhandle med de Valery er som at samle kviksølv op med en gaffel". De radikale er en yndet skydeskive: "De radikale kan godt træffe en beslutning. De er bare længe om det". Men hvem sagde det?

En tidligere minister har tilmailet os denne om folketingsformand Karl Skytte (R): Engang, da nogle demonstranter begyndte at larme fra tilskuerpladserne, bøjede han sig frem og sagde på syngende fynsk til taleren: "Vi la'r som ingenting!"

Subsidarihvad?

Fynboen over dem alle, Jens Peter Jensen, bestilte engang en dobbelt whisky i Snapsetinget. Tjeneren spurgte: "S'gerne hr. Jensen. Is i?" - hvortil denne svarede: "Min herre, jeg er dranker. Ikke skøjteløber".

Samme Jens Peter Jensen efterlyste lidt mere folkelighed hos sin søn Uffe Ellemann-Jensen: "Der er blevet for meget Ellemann og for lidt Jensen i ham!"

Jacob Haugaard fik det råd, ikke - som Svend Heiselberg - at prøve at lade som om, at han vidste, hvad f.eks. subsidaritetsprincippet dækkede over, hvis han ikke anede det. Da han kom ind til dronningen, indrømmede han derfor straks, at han ikke vidste, hvad en 'dronningerunde' var. Hofmarskallen svarede: "Det skal De ikke bekymre dem om. Der sidder masser af mennesker i Folketinget, som ikke ved det fjerneste om politik".

Den røde fane

Aksel Larsen sagde, at VS'erne var folk, "der løfter den røde fane så højt, at fødderne ikke kan nå jorden," og det var vistnok en nytiltrådt minister Helle Degn, der på et internationalt møde sagde: "I can't answer the question because I'm in the beginning of my period", ligesom en undrende forsamling i en oversættelse af en Poul Schlüter-tale kunne høre: "I have said this onehundredandseventeen times!"

Her et par citater, hvis ophav indsenderen ikke erindrer: "Hvis man vil citere mig for noget, jeg ikke har sagt, vil jeg sætte pris på, at man citerer mig korrekt", og: "Man har tit brugt det udtryk om mig, at jeg tænker, før jeg taler. Den påstand er helt hen i vejret".

Til slut to af mange om Churchill, der om Atlee sagde: "en beskeden mand, der har grund til at være det" - og om de Gaulle: "en hunlama, der er blevet overrasket i badet".

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her