Læsetid: 2 min.

Pia K. truer: Terror i Tinget

Dansk Folkepartis leder vil øve vold på Christiansborg - og håber på en revolution
Pia Kjærsgaard vil hive modstandere af Folketingets talerstol og håber, at hendes ligesindede tager de knyttede næver op af lommen og går løs

Pia Kjærsgaard vil hive modstandere af Folketingets talerstol og håber, at hendes ligesindede tager de knyttede næver op af lommen og går løs

Jens Dige

23. november 2007

Rosen blusser alt i Danas have. Denne sang fra Folkehøjskolesangbogen lignede Pia Kjærsgaard en illustration til i folketingsvalgkampen. Hun svøbte sig i danskhed, og hendes plakater hyldede "danske værdier" med ordene: "Ytringsfrihed er dansk, censur er det ikke." Og: "Tolerance er dansk, fanatisme er det ikke."

Men næppe er sidste stemme i kassen, før rosen er blusset af. I et interview med hjemmesiden Sappo.dk, som udgives af Trykkefrihedsselskabet, der er et datterselskab i Søren Krarup-familiekoncernen, bliver Kjærsgaard spurgt:

- Hvad vil I gøre, den dag Asmaa Abdol-Hamid står op på Folketingets talerstol og indleder sine indlæg med 'I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige'?

Kjærsgaards svarer:

"Så smider vi hende ud. Det gør vi altså. Jeg havde nær sagt korporligt."

Rene ord. Omend det er uklart, hvem 'vi' er. Er det Pia Kjærsgaard og hendes 24 medvalgte danskister, der vil storme mod talerstolen og flå Abdol-Hamid ned og bære hende ud af salen og slynge hende ned ad Christiansborgs trappe?

Med færing på slæb

Eller taler Pia Kjærsgaard snarere i det 'vi', hun senest har fået for vane? Altså på vegne af VKO-partierne. Således at hun forestiller sig, at de alle 89 frihedselskende og toleranceforkæmpende vil styrte op mod talerstolen, eventuelt med den 90. færing i luntetrav efter dem.

Jamen, det bliver da en scene, der vil indskrive sig i international parlamentarisk historie. Ligesom knytnævekampe i Sydkoreas og Japans ærværdige kamre og de afsluttende øjeblikke i den tyske Weimar-republik.

Pludselig - i interviewet - går Pia Kjærsgaard død på sin egen voldsstrategi. Som en eftertanke tilføjer hun:

"Men det kan jo ikke lade sig gøre. Hvad skal vi i grunden gøre? Lad os nu se, om hun i det hele taget underskriver Grundloven."

Hvorpå Kjærsgaards voldelige anlæg igen blusser op. Det sker i forhåbningen: "Jeg tror, der bliver revolution. Danskerne har jo en tendens til at knytte næverne i bukselommerne i et vist tidsrum. Jeg tror, de får nok."

Folketinget har et overset revolutionært parti. Et, der håber, at danskerne tager de knyttede næver op af lommen og går løs. Hvilket snedigt dobbeltspil, at Kjærsgaard har skrevet under på, at hun vil holde Grundloven.

Den samme grundlov, der i øvrigt bestemmer:

"Enhver, der antaster Folketingets sikkerhed eller frihed, enhver, der udsteder eller adlyder nogen dertil sigtende befaling, gør sig skyldig i højforræderi."

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Formentlig den mest platte artikel, jeg i mit lange liv har stødt på. "Terror i Tinget". Er der overhovedet ingen grænser for vor nedrig en journalist kan være, når det drejer sig om Pia Kjærsgaard

Jeg tror fru Kjærsgaard tager lidt fejl. I den danske befolkning er der efterhånden en del der knytter næverne i bukselommen over hendes platituder. Hun har betydning for en opstramning af indvandringsregler, men det skyldes udelukkende en vikelighedsfjern opposition. På et tidspunkt har selv de fået justeret hvad der er ret og rimeligt og så kommer de knyttede næver ud af lommen og fru Kjærsgaard ud af tinget. Hun har nok ikke opfattet endnu, hun er der i mangel af bedre.

Er det forøvrigt nogen der har taget notits af dagens absolutte lyspunkt - Asmaa talte Saudi Arabien midt imod? Hvor var alle hundehovederne fra højre og venstre? En dag kommer Asmaa i tinget hvis hun udvikler sig videre i den retning, og det er på etnisk danske stemmer! 'I Allahs navn, den nådige, den barmhjertige' - hvor var den satan da det gjalt? Nej menneskelighed skal høres fra en af hans/hendes troende, det er real.