Læsetid: 2 min.

Signal fra en kværn

Signaler på cykel handler om sikkerhed. Signaler på motorcykel handler om attitude. Seneste skud på signalstammen er bikerhjelmen: Kranium-hjelmen. Før du vælger den som julegave, så overvej lige signalværdiens bivirkninger
Signaler på cykel handler om sikkerhed. Signaler på motorcykel handler om attitude. Seneste skud på signalstammen er bikerhjelmen: Kranium-hjelmen. Før du vælger den som julegave, så overvej lige signalværdiens bivirkninger
14. december 2007

Signaler kommer i mange størrelser. I Information har man tidligere kunnet læse, at den vigtigste grund til cykelhjelmens stigende popularitet, er signalværdien. Som én fra Dansk Cyklist Forbund formulerede det:

"De, der bruger hjelm, gør det i høj grad, fordi de vælger at vise, at de er sikre." Hvis signalværdien også gælder på motorcykel, ligger den perfekte signalskal nu klar til motorcykelentusiasterne: Skull Helmet! Her handler signalet dog om attitude: Her kommer en fandens biker.

Det er Santiago Chopper, der har fundet den perfekte æggeskal til motorcykelentusiasten: Hjelmen, der er formet som et kranie. Skræk og advarsel.

Men før man pønser på at give hjelmen til vennen eller veninden, der lever og ånder for sin tohjulede motordjævel, bør man nok overveje, hvilken opmærksomhed der følger signalværdien.

Når man ser hjelmen, hører man næsten Samuel L. Jackson, der i søgen efter sin pengepung pointerer, at det er den, der står 'Bad Mother-fucker' på. Jo han fandt sin pung, og han fik i filmen Pulp Fiction signaleret: Jeg er en fandens karl. Besked: Rod ikke med en anden mands pung.

For nu at vende tilbage til livet på motorcykel, så er det lige så åbenlyst, at man ikke skal rode med en anden mand eller kvindes kværn. Her kommer den nye kranie-hjelm til sin ret. For lige så lidt mundret titlen er, lige så klart er signalet: Her kommer en djævel på to hjul. Hjelmen er ikke sikkerhedstestet, påpeger en amerikansk blogger, men den er let, og den er klar i mælet: "Don't mess with this biker!"

Og inden du så shopper til vennens chopper, så tag lige det her med i overvejelserne:

Ligesom det i Guds Eget Land tidligere var dyrere at forsikre en rød sportsvogn - man mente simpelthen, at bilister af misundelse uforvarende kunne komme til at ramle mere ind i de røde djævle end i de andre racere, så kunne man jo få den tanke, at den sorte kraniehjelm tiltrækker samme misundelsens opmærksomhed.

Derfor: Pas på, før du gaveshopper på nettet! Signalet er coolness, men opmærksomhedsfaktoren er slående. Provokationen bag den hårde hjelm skulle nødigt føre til en trafikal nyfortolkning af "hold dig fra min kværn". Trist hvis nogen tænkte: "Smid smarte af kværnen". Eller blot overså kraniet på to hjul.

Hermed en advarsel inden du lægger hovedskallen under juletreæet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her