Læsetid: 2 min.

Bling-bling-præsident på overarbejde

Den nyforelskede Nicolas Sarkozy har nok at se til. Hans kæreste, den übersexede Carla Bruni, foragter monogamiet, og hans ekshustru, Cécilia, arbejder på en ny version af sine erindringer
Find én fejl ... Sarkozy har travlt for tiden - ikke med præsidentembedet - men med privatlivet. Han har så travlt, at hans -Fingerspitzengefühl- forsvinder.

Find én fejl ... Sarkozy har travlt for tiden - ikke med præsidentembedet - men med privatlivet. Han har så travlt, at hans -Fingerspitzengefühl- forsvinder.

10. januar 2008

PARIS - Selv den interne franske efterretningstjeneste har givet op.

I hvert fald hvis man skal tro en flodbølge af franske og internationale medier, der pt. skygger den franske præsident Nicolas Sarkozys hektiske privatliv.

Der er en del at følge med i, nu hvor den nyforelskede statschef flanerer verden rundt med sin nye kæreste, den tidligere italienske model, nu hæst og kælent kurrende popsanger, Carla Bruni. Men det, præsidenten p.t. er mest nervøs for ifølge den kulørte presse, er udsigten til, at den tidligere førstedame, Cécilia Sarkozy tilsyneladende er i gang med en erindringsbog om sit liv med 'Super Sarko'. Og det, efterretningstjenesten ikke har kunnet klare, er at opspore det forlag, som skal udgive erindringerne. Præsidenten kunne godt tænke sig at læse bogen, før den udkom, men foreløbig er sporet endt blindt. Sarkozy har grund til at frygte Cécilias pen - uanset at hun ikke kan henregnes i kategorien 'bitre eller forsmåede eks'er', da det var hende, som forlod ham.

Overeksponeret

Eks-præsidentfruen har allerede medvirket til én åbenhjertig samtalebog, hvor hun malende beskrev et stormfuldt forhold, der kulminerede, da hun forlod ham første gang for over fem år siden med replikken: "Du behandler mig som et møbel. Vi er færdige."

Bogen var trykt og sendt til anmelderne, da parret fandt sammen igen, og den magtfulde Sarkozy - dengang indenrigsminister - fik hele oplaget makuleret med en enkelt opringning. Det trick virker kun én gang, og nu må præsidenten se i øjnene, at åbenhed ikke altid betaler sig. Hans offentlige kurtisering med den langbenede og selvproklamerede man-eater, Bruni, har givet bagslag i meningsmålingerne, hvor 60 pct. af franskmændene mener, Sarkozy 'overeksponerer' sit privatliv. Libération kalder ham for "Bling-bling-præsidenten" på grund af hans forkærlighed for milliardær-venner, yachts, privatfly og altså Carla, som han ikke har udelukket, at han snart gifter sig med. Hun har til gengæld så sent som for tre måneder siden i et avisinterview med dagbladet Le Figaro tilkendegivet, at "monogami keder mig. Jeg er trofast. Mod mig selv."

På en pressekonference i mandags forsvarede Sarkozy sig med, at han blot gjorde op med årtiers 'hykleriske stil' fra de skiftende siddende præsidenter, der har haft elskerinder med på udenlandske flyture på statens regning, affærer på stribe og børn uden for deres facade-ægteskaber. "Carla og jeg har valgt at ikke at lyve," sagde han til 600 forsamlede journalister ved nytårspressemødet i Élysée-Palæet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her