Læsetid: 2 min.

Cremernes konge

Det er mest synd for kongehuset, at det ikke længere vil vide af hudspecialisten Ole Henriksen
19. januar 2008

Der er ofte noget sørgeligt over udlandsdanskere. De går rundt i solen i São Paolo, Shanghai eller Malaga og siger, at deres temperament passer bedre til den lokale mentalitet. Men de har det bedst i selskab med andre eksildanskere, og de tilbringer mange stunder med at diskutere, om de skal kalde sig udenlandsdanskere, udlandsdanskere eller udedanskere. Efter adskillige år i deres nye land har de stadig ikke forstået normerne for alkoholindtagelse. Ved enhver given lejlighed drikker de sig fra sans og samling, hvorefter de kører hjem i egen bil.

Udlandsdanskeren Ole Henriksen er en skøn undtagelse. Forleden citerede Se og Hør en af kronprinsparrets nære, anonyme venner for, at kongehuset havde droppet samarbejdet med den feterede hudcremespecialist. Henriksen var kommet for skade at plapre løs om kronprinsesse Marys hud til B.T. Kronprinsessen er ellers lige præcis så blød, som man kan forestille sig. "Hendes kongelige hud", sagde han uskyldigt, "har en glød, de fleste kun drømmer om."

Ole Henriksen har været en del i fjernsynet. For nylig var han hjemme fra sin hudklinik på Sunset Boulevard i Beverly Hills for at deltage i Liebhaverne, et ejendomsmæglerprogram for nyrige randeksistenser. Mægleren forsøgte at prakke ham Dirch Passers sommerhus på. Prisen var knap 10 millioner kroner. Nok er Ole Henriksen ualmindelig overstrømmende og eksalteret, men han er ikke idiot.

Selfmade

Ole Henriksen (f. 1951) har et interessant levnedsforløb. Han voksede op i Nibe. Man skulle umiddelbart ikke tro, at det var særlig morsomt at være homoseksuel i et lillebitte samfund i Nordjylland i begyndelsen af 60'erne. Men han har sagt, at han "ser meget op til" Nibes borgere, fordi "folk fra små samfund har en naturlig evne til at nyde nuet, være naturlige, hjælpsomme og have det sjovt sammen."

Senere er Ole Henriksen på danseturné i Indonesien. Her bliver han ramt af noget, der hedder cystisk akne - det er vel nogle røde knopper. En dame, der kalder sig Isabella Lagitta, der gør det i hudproblemer, bliver hans redningsplanke. Hendes beautyboks bugner af naturbaserede hudprodukter. Henriksen ser lyset i 'det naturlige' og uddanner sig som kosmetolog i London.

Vel ankommet til Los Angeles starter han fra bunden og åbner en forretning på 11. etage. En af hans første kunder viser sig at være Barbara Streisands bedste veninde, og da først Streisand har fået lagt en muddermaske, dukker Kirk Douglas og Sylvester Stallone op.

Siden er Ole Henriksen blevet mangemillionær, og han udvider løbende sortimentet med titler som Truth Serum Collagen Booster og African Red Tea Self Heating Body Soufflé.

Ole Henriksen siger, at han er blevet en god menneskekender. Måske fordi han kommer helt tæt på folk, når han inspicerer deres porer. Næste gang kongehuset trimmer omgangskredsen, skulle de måske skåne menneskekenderne og i stedet skille sig af med landadelen. Landadelen har ikke rykket sig en tøddel i 200 år.

stilling@gmail.com

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu