Læsetid: 2 min.

En orkan af vanvid

Paris er ikke sig selv for tiden. Ved det hektiske vinterudsalg, hvor alle ligner og opfører sig som boa-slanger i 'infight', er der supermodeller alle vegne. Præsidenten har ikke giftet sig med en af slagsen - endnu
29. januar 2008
Paris er ikke sig selv for tiden. Ved det hektiske vinterudsalg, hvor alle ligner og opfører sig som boa-slanger i 'infight', er der supermodeller alle vegne. Præsidenten har ikke giftet sig med en af slagsen - endnu

PARIS - Det er velkendt, at de parisiske kvinder, i modsætning til deres mere stovte kusiner fra la campagne, ikke fylder noget videre i landskabet. Det gør ofte byens middagsselskaber - hvor man pludselig til sin forfærdelse opdager, at man er den eneste, der har spist op, og som ikke er en mand - til en ydmygelse for os mere nordiske størrelser.

Det gør også det verdensberømte hektiske vinterudsalg til en noget blandet fornøjelse. Det har undertegnede tidligere brokket sig over, men det utrolige er sket: det gode engelske udtryk to go native har ramt korrespondenten.

Normalt er det betegnelsen for det uheldige fænomen, at den kritiske sans går fløjten, når man begynder at solidarisere sig for meget med det sted, man rapporterer fra. Det er særligt udbredt blandt Bruxelles-korrespondenter, hvor afgangen fra det internationale korrespondentkorps til lukrative stillinger i det forgyldte EU-bureaukrati er betydelig.

Men her betyder det blot, at undertegnede efter en indædt, samlet indsats på kalorie- og fitnessfronten langt om længe har sneget sig ind på de franske størrelser, der kun findes i 1, 2 og 3.

1 er for anorektiske dværgkaniner som min 11-årige datter plus halvdelen af mødrene på mine børns skole. 2 er nu pludselig realistisk og 3 er af og til - ja bare af og til - lidt for rummelig.

Pludselig bliver udsalget vanvittigt tillokkende. Ved en frokost fortæller en dansk veninde og hendes mor, der er kommet til Paris for det samme, at de har mødt Victoria Beckham i Marc Jacobs butikken ved Palais Royal. Selv har jeg set Kate Moss og Halle Berry med livvagter. De indfødte bugter sig rundt som boaer i et vildt priskaos, mens amerikanske turister brokker sig over dollarkursen.

Vanvittigt normalt

Præsident Nicolas Sakozys kæreste, eks-supermodellen Carla Bruni, har man til gengæld ikke set ved udsalget. Det behøver hun ikke, efter at bling-bling-præsidenten har givet hende en diamantring i 100.000 kroners klassen, som, virkelig stilfuldt, er magen til den, han i sin tid gav sin eks-hustru Cécilia.

Der er imidlertid ingen risiko for at glemme, hvordan Bruni ser ud, blot fordi man ikke møder hende i stormagasinerne, for hun optræder nu på femte uge i træk på samtlige sladderblades forsider i en eller anden variant.

"Det er en orkan af vanvid," siger hun om de massive og usande bryllupsrygter, der raser om hende og Super Sarko. Et rammende udtryk om tilstanden. Temperaturerne står på forårsgrader omkring de 14, udsalgsfeberen raser, og den ellers usynlige premierminister François Fillons popularitetstal er for første gang med 57 procent højere end præsidentens.

Paris er definitivt ikke sig selv. Eller også er normaliteten blot vendt tilbage, efter at alle lærere strejkede mod fyringer forleden. Sådan var det også under Chirac.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her