Læsetid: 2 min.

Drømmen om security

Check-in ikke bare et spørgsmål om at have papirerne i orden, men også om at lade frygten løbe løbsk
På Plex smiler de som på en instruktionsvideo fra SAS. Det er min svenske helt, Per Larsson, i den hvide skjorte. Han glemmer bare at tjekke mit navn på boardingkortet.

På Plex smiler de som på en instruktionsvideo fra SAS. Det er min svenske helt, Per Larsson, i den hvide skjorte. Han glemmer bare at tjekke mit navn på boardingkortet.

Gudmund Thai

12. februar 2008

Teaterbilletternes tid er forbi. I hvert fald på Plex i Kronprinsensgade. Her er billetten skiftet ud med et boardingkort, så først skal jeg vælge mit rejsemål. Eksotiske brochurer glitrer. Jeg vælger: "Darfur, tak!" Bekymrede miner på den anden side af skranken. Om jeg nu også ved, hvad jeg går ind til? Tja, jo. Læger uden Grænser og sådan. Endelig står jeg med boardingkortet i hånden. Kastrup-pile lyser op, så kroppen bliver ramt af erindringstræthed op ad trapperne. Men check-in går faktisk glat. 'Per Larsson' smiler energisk og ser mig ind i øjnene. Perfekt. Men henne i security er de sippede. Det er hårspændet, det er galt med. Men ind kommer jeg da.

Transithallen er til gengæld skøn. Meget mere wellness end i Kastrup, når jeg lige at tænke. Så kommer en uniformeret betjent hen til mig og beder mig om at følge med. Om han må se mit boardingkort. Om det er mit fulde navn? Åh, nej. Der mangler Christensen. Jamen, så må han bede mig om at følge med. Vent her! Hovedtelefoner på! Gør som der bliver sagt!

Tjek og overgreb

Betjenten opgiver til sidst og vil tage mig direkte tilbage gennem security, men den går ikke. Security officer Rune MacDonald er ikke sådan at spøge med. Denne gang husker jeg hårspændet. Men støvlerne! Han har set sig sur på mine støvler. Tvinger dem af mig og flår i gummisålerne, som om der befandt sig en morderkniv i begge størrelse 35.

I transitten skal jeg have en visumpåtegning. Men som nødhjælpsarbejder kræver det, at jeg først får et førstehjælpskursus. Hvad, jamen...! Og et møde med en præst. Jamen...! Til sidst overgiver jeg mig. Ja, selvfølgelig vil jeg gerne til coach. Og til psykolog. Hvad jeg er mest bange for ved at rejse til Darfur? Jo, øh...

Det er ikke sådan at tage på rejse i en terrorglobaliseret verden. På væggene blafrer enorme stills af George Bush, og i højttalerne gjalder Terror Speech Number One.

Pludselig skifter billederne til 11. september og rystevideoen af mennesker, der løber væk fra det sammenfaldende tårn med støvskyen lige i hælene. Alligevel sidder passagerer i baren og sipper videre i deres drink. De skal bare til Mallorca. Og imamen vender ryggen til videoen.

"Last call for..." Det er en lettelse. Men det er næsten også en skuffelse at stå ude på Kronprinsensgade igen. Hov, ham ovre ved Sommersko har da en mærkelig, tyk vest på...

Go to Gate. Koncept: Sanne Bjerg og EPÍ ved Lene Juhl og Mark Viktov. Instruktion: Lene Juhl og Adelaide Bentzon. Plex, Kronprinsensgade. I aften og i morgen. Check-in kl. 19.30-20.30. plex-musikteater.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her