Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

8. februar 2008

Benazir Bhutto

I dag markerer Pakistans Folkeparti, at det er 40 dage siden, partiets daværende kvindelige leder blev myrdet - under uigennemskuelige omstændigheder. I går anholdtes to mænd for deltagelse i drabet. 'To meget vigtige formodede terrorister', siger myndighederne. Er de snarere syndebukke?

Retfærdighedssøgende

I dag afsiger Københavns Byret dom i sagen, hvor to tidligere medlemmer af Pia Kjærsgaards parti har anlagt sag mod partiet, fordi de føler, at deres eksklusion i efteråret 2006 var uretmæssig. Menneskene ere dog mærkelige. Tænk at ønske dom for, at man hører hjemme i Dansk Folkeparti.

Nationalister

I Frankrig er det nationalfront-politikeren Jean-Marie Le Pen, der i dag får dom. Han står tiltalt for at have rejst tvivl om forbrydelser mod menneskeheden og retfærdiggjort krigsforbrydelser. Når man ser, hvor slemme nationalpartierne er i udlandet, bliver man nærmest glad for den danske variant.

Kamplystne vælgere

I dag er der parlamentsvalg i det afrikanske land Djibouti. Bare nu ikke valget ender i ballade, for Djibouti er reelt en étparti-stat, hvor præsidenten i 2005 genvalgtes med 100 procent af stemmerne og en stemme-procent, der angiveligt var 78. Rørende, at regimet gider lade, som om der er valg.

Ansvarlige ministre

Det er 25 år siden, at Ariel Sharon måtte træde tilbage som Israels forsvarsminister for sit medansvar for en massakre på hundredvis af mennesker i to flygtningelejre i Libanon. Det forhindrede ham dog ikke i at vende tilbage som premierminister fra 2001 og frem til sit slagtilfælde i 2006.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her