Læsetid: 1 min.

FOLK

7. februar 2008

Ritt Bjerregaard

Nu ringer klokkerne igen for Socialdemokraterne. Skoleklokkerne. I aften kl. 17 kimer skolemester Ritt Bjerregaard ind til Den Røde Skoles anden skoledag. På skolens hjemmeside hedder det: 'Skal vi bare rafle om stemmerne, eller skal vi lave politik?' Hvem er det, der rafler? Rafle-Sass?

Stormagts-nostalgikere

Det ikke kun på Balkan, man ømmer sig over århundredgamle territorietab. Ved en særgudstjeneste i Roskilde Domkirke den 26. februar mindes 350-års dagen for Danmarks tab af Skåne, Halland og Blekinge. Bisp Lindhardt prædiker, kronprinsen bivåner. Svenskere bedes holde sig væk.

Malaysia-rejsende

De, der planlægger kommende ferier, bedes notere: For andet år i træk har læserne af det amerikanske tidsskrift 'Global Traveler' indstemt Malaysia som det bedste internationale turistmål. Skal man rejse troskyldigt dertil, er det klogt ikke at spørge om vilkårene for landets opposition.

Våbenbrødre

I dag og i morgen holdes NATO-forsvarsministermøde. Det sker i den tidligere Sovjetrepublik Litauen. Naboskabet til begivenheden vil næppe vække russisk jubel. I øvrigt skal ministrene skændes om, hvem der lusker og snyder fra den fælles militærforpligtelse i Afghanistan.

Gnaver-elskere

Den amerikanske tegnefilm 'Ratatouille' har vakt begejstring verden over - og rehabiliteret et længe forhadlagt dyr. I Kina har den kunnet ses som en optakt til en stor national begivenhed. I dag fejres kinesisk årsskifte. Og rottens år begynder. Der ønskes 'gnaveligt nytår'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her