Folk
Læsetid: 1 min.

FOLK

22. marts 2008

James Blunt

Den engelske sanger James Blunt spiller i aften koncert i KB-Hallen. Det er ham med den der 'You're beautiful', så der skal nok være rigeligt med skrigende piger på ydre Frederiksberg. James Blunt er for øvrigt tidligere officer i den britiske hær.

Prinds Christian Frederik

Den 22. marts 1808 opgav det danske skib 'Prinds Christian Frederik' sin kamp mod englænderne ud for Sjællands Odde. 200-årsdagen for det store nederlag skal naturligvis fejres, så på Odden Havn vil Søværnet med 'ild, drøn og damp' genskabe stemningen.

Odden-borgere

Hele sommeren vil der faktisk være koncerter, foredrag og udstillinger på Odden. Og skibets 'Kaptajn Jessen' og 'Løjtnant Willemoes' hyldes med på restaurationerne med henholdsvis Kaptajn Jessens Frokost og Willemoespølse, en fedtfattig spegepølse efter original opskrift.

Demonstranter

'Offensiv Odense' kalder de sig, og i dag skyder de en stor kampagne i gang med taler og DJ's i Kongens Have i Odense. Det er en demonstration mod undertrykkelse, racisme, sexisme og homofobi - og hvad man ellers måtte finde på undervejs.

Fødselarer

Endelig er en meget populær dag at fylde 60 år. Således runder både den britiske komponist Andrew Lloyd Webber, den amerikansk tv-journalist Wolf Blitzer, og vores egen rektor og formand for Gymnasieskolernes Rektorforening, Peter Kuhlman, i dag det skarpe hjørne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her