Læsetid: 2 min.

Sorgløse Enhedsparti Danmark

Er vi så lykkelige, som vi går og tror?
Er vi så lykkelige, som vi går og tror?
13. marts 2008

Jeg er på vej til Haslev i et svensk CO2-svin, en Saab 9000 fra 1990. Den bærer kælenavnet Ritt og blev med en pris på 14.000 kroner den første optimistiske investering i et nyt moderne forretningskoncept: Det mobile og receptfrie udrykningsapotek.

Den første kunde er en lille menighed i en frikirke, der kalder sig Face Out. Den kalder til samling under parolen 'Suppe, snak og indsigt'. Det lyder jo meget tilforladeligt. Men i disse tider skal alle religiøse forsamlinger jo granskes en ekstra gang for at afdække, hvad de reelle hensigter er.

Men apoteket har et fundamentalistisk syn på det markedsøkonomiske evangelium. Så af frygt for at miste den første kunde har jeg ikke kontaktet PET for at få en risikovurdering. Men det burde jeg nok. Der kunne være tale om en sovende celle i Indre Missions gamle højborg, der var vågnet op til dåd!

"Er vi så lykkelige, som vi går og tror?", er det spørgsmål, som apoteket er blevet bedt om give forsamlingen.

Al forretning handler jo om at give kunden en fornemmelse af tilfredshed. Så inden jeg beslutter mig for, hvilket præparat der skal doseres, tænker jeg over den oversete limfjordsforfatter Jens Haaning Sørensens visdomsord: Jeg er ligeglad med, om det er sandt, bare det ikke er upræcist.

Menighedens usikkerhed skal bare blæses væk med kærlighed - ikke nødvendigvis den ægte.

Politisk forbrødring

Så hvis du, kære læser, også er i tvivl om, hvorvidt du er så lykkelig, som du burde være, så er hjælpen lige her og heldigvis digitalt tilgængelig på få sekunder. Klik ind og få akut støtte på: http:// www.dr.dk/P3/gomorgen/sang

Her kan du se og lytte til SED, Sorgløse Enhedsparti Danmarks, nye fælles slagsang, "Go'Morgensangen". Et meget stærkt vidnesbyrd til alle tvivlende om, at joviale gamle Danmark er opdateret og tilbage i fuld flor, som en kærlig politisk enig omsorgsfuld nation! Nyd alle de glade ansigter sammen skulder ved skulder. Pia Kjærsgaard, Helle Thorning-Schmidt, den folkekære panser Per Larsen, Enhedslistens unge håb Johanne Schmidt Nielsen. Nyd Brian Mikkelsens drengede smil. Hør Margrethe Vestager give stafetten videre til den uartige venstredreng Søren Pind. Det hele kulminerer i fremtidssikret crescendo på de livsbekræftende linjer:

Godmorgen godmorgen/

Vågn op og få en krammer, det er dig vi holder af/

Godmorgen, godmorgen/

Vi elsker dig, det bliver en dejlig dag

Når du har slugt pillen, så glæd dig over denne kulturelle kraftpræstation fra den ellers grundstødte stats-radiofoni.

Jeg tror, alle - også menigheden i Haslev - bliver glade. Om P3's kur så har alvorlige bivirkninger som f.eks. kvalme, tør jeg ikke tænke på. Business first!

På denne plads vil Stenos Apotek fremover hver torsdag tage temperaturen på aktuelle fænomener

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her