Læsetid: 2 min.

Baglæns salto for herrer

Danske ministre bidrager opfindsomt med nye olympiske discipliner
Tager Brian Mikkelsen her tilløb til en ny halsbrækkende saltomortale - eller puster han ud efter den forrige?

Tager Brian Mikkelsen her tilløb til en ny halsbrækkende saltomortale - eller puster han ud efter den forrige?

11. april 2008

Sikke en herlig beslutning, Den Olympiske Komité traf, da den anbragte dette års Olympiske Lege i Beijing. Det har ført til lancering af helt nye olympiske discipliner.

Kloden over trænes der i disse dage i 'masseløb efter flamme'. I Paris har politiet forfinet denne sportsgren til 'buskørsel med flamme', mens myndighederne i San Francisco har grebet til 'gemmeleg med flamme'.

Heldigvis lader vi danskere ikke udlandet noget efter i opfindsomhed. Selveste kronprinsen har lagt for med at ville brillere i 'blindgang på line'. En øvelse, som statsministeren senere har udvidet til holdsport ved at sende en flok embedsmænd med op på linen til at følge kronprinsen.

Og vores kulturminister, åh, brave Brian! Han kan også. Spørgsmålet er bare, hvad det helt præcist er, han kan. Jo, han kan i hvert fald true med at melde afbud. Det er der selvfølgelig mange, der kan, så det løfter ikke disciplinen til olympiske højder.

Men se, Brian kan mere end det. Han kan også true med at melde afbud til en begivenhed, han slet ikke skal deltage i.

Det er Danmarks Idræts-Forbund (DIF), der står for flyreservationer og hotelbestillinger til deltagerne fra Danmark, og DIF-chef Jesper Frigast Larsen oplyste i tirsdags til Morgenavisen Jyllands-Posten: "Vi har ikke booket efter, at kulturministeren skulle være til stede under åbningsceremonien. Det har aldrig været meningen."

To om vovemod

Hvad er så meningen? Formentlig den, at Brian Mikkelsen vil demonstrere 'baglæns salto uden afsæt' - en i sandhed halsbrækkende øvelse.

Men sit vovemod er han ikke ene om. Statsminister Anders Fogh Rasmussen er af de forestående Olympiske Lege blevet animeret til en lignede foragt for tyngdelov og andre smålige regler.

Først lod statsministeren kronprinsen kravle op i den blå luft, hvorefter Fogh som nævnt sendte et helt hold efter ham. Fornemt, fornemt. Men dristigere er Fogh siden blevet. Ny Alliances Anders Samuelsen mener nu, at Fogh gør sig til rekordsætter i 'mudrede meldinger', men det er en alt for jordbunden bedømmelse af statsministerens bedrifter.

Ganske benovet gengiver Berlingske i går på sin forside to udtalelser fra Fogh om OL-åbningen. Den ene er fra den 8. april i år og lyder: "Kronprinsen kan godt deltage, uden der er politisk deltagelse. Det kan man godt forestille sig."

Den anden er fra den 9. april i år og lyder: "Det er klart, at hvis regeringen traf beslutning om at boykotte OL, så ville der opstå et problem i forhold til kronprinsens deltagelse."

Hep, hep Anders! Kast dig baglæns ud efter Brian og se, om du kan nå længere ud end han!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her