Læsetid: 2 min.

Genbrug på Hawaii

Forrige weekend bød Hawaiis populære surfer-skjald Jack Johnson på bæredygtig musik på Waikiki Beach
Jack Johnson sang for, og de grønne sang med på den miljøvenlige Kokua-festival på Hawaii i forrige weekend.Dette billede af guitarhelten stammer dog fra en musikfestival i Californien fem dage efter Kokua.

Jack Johnson sang for, og de grønne sang med på den miljøvenlige Kokua-festival på Hawaii i forrige weekend.Dette billede af guitarhelten stammer dog fra en musikfestival i Californien fem dage efter Kokua.

Mario Anzuoni

5. maj 2008

Der er langt til Hawaii. Ikke mindst når man rejser dertil for at opleve en bæredygtig musikfestival. Men heldigvis kan man købe CO2-aflad via Kokua-festivalens hjemmeside, mens man på selve festivalpladsen, der ligger blandt svajende palmer og under blå, blå himmel, får mange muligheder for at gøre en god og miljøvenlig gerning: Ved skraldespandene sidder smilende frivillige og peger, så brugte plastikkrus og servietter ender i den rette sorterede bunke. Det er næsten til at få præstationsangst af, men skralde-vogterne er heldigvis meget søde og meget hjælpsomme. Der er også et væld af boder, hvor den med gratis bæredygtig Merlot er en af de mest populære. De moderne vinbønders slogan er altså også ret storartet:

"Vi er ansvarlige, når vi laver vores vin - så vær det også, når du drikker den!"

Desuden smager de blå dråber rigtig godt.

Kokua-festivalen er Jack Johnsons opfindelse, og meningen er, at han sammen med gæstende musikere skal rejse penge til Kokua Hawaii Foundation. Den, altså fonden, bruger sine kræfter på at undervise de lokale Hawaii-børn i bæredygtighed.

Johnson, den ægte være

I år er Dave Matthews hovednavn sammen med Johnson på den muslingeformede Waikiki Shell-scene.

Matthews' fanskare er vildt begejstret og vildt god til at spille på luftguitar. Og som forventet - og heldigvis - er Johnson meget bedre end de mange efterligninger, der optræder med ensom elektrisk guitar rundt omkring på øens strandbarer. Den ægte Johnsons ekstra-ekstranummer er den grønne version af soul-klassikeren "Three is a Magic Number": I Johnsons verden er de magiske tre: Reduce, Reuse, Recycle. Sangen findes på soundtracket til børnefilmen om Peter Pedal, og budskabet er da også til at forstå. Men det gør altså ikke noget, at sangen er simpel. Omkvædet smitter vildt, og publikum synger højlydt med.

I det hele taget er Kokua Festival nok en slags prædiken for de frelste. Men her brugte de frelste ikke kun deres arme til at klappe sig selv på skulderen med. Nej, de solbrune og tatoverede greb blev også anvendt til at sende skraldet i den rette spand: I hvert fald mærkede man ikke den sædvanlige festival-knasen af plastikkrus under sine fødder, da koncerten var slut, og man traskede hjem under den mørke tropehimmel.

Universal Music inviterede til Hawaii

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu