Læsetid: 4 min.

'Debat er varm grød, som det er nødvendigt at brænde sig på'

Det er nødvendigt at give autoriteter kvalificeret modspil, siger 65-årige Per Vadmand. Han gik på den sorte skole og gjorde dengang sjældent oprør. Det kompenserer han for nu som en af Informations mest aktive debattører
'Det er nødvendigt at forklare, at der ikke er konsensus i det danske samfund om Dansk Folkepartis sjofelheder,' siger Per Vadmand om sin ivrige indsats som debattør.

'Det er nødvendigt at forklare, at der ikke er konsensus i det danske samfund om Dansk Folkepartis sjofelheder,' siger Per Vadmand om sin ivrige indsats som debattør.

Sigrid Nygaard

13. august 2009

Det ultimative mareridt - at få stjålet sin identitet. Det oplever politikeren Bent Hansen, da en eller anden begynder at skrive læserbreve til aviser i hans navn.

»Det er voldsomt ubehageligt,« fastslår Per Vadmand om bogen Manden der skrev breve, en psykologisk thriller, som han skrev i 2005.

Per Vadmand har nemlig selv prøvet noget lignende, da nogle højreorienterede skrev læserbreve i hans navn. Det var ubehageligt, men også let gennemskueligt. Og måske er det, hvad man risikerer, når man er så aktiv en debattør som 65-årige Per Vadmand.

I 30-40 år har han skrevet læserbreve, og indtil videre er 3-400 blevet offentliggjort. Især korte læserbreve, som kun består af en eller to skarpe sætninger, har han specialiseret sig i. Desuden debatterer han hver dag på Informations hjemmeside og på Facebook.

»De stemmer, der dominerer i medierne, har fortvivlende meget brug for kvalificeret modspil. Hvis man ikke giver igen, tror folk ikke, der er noget at komme efter,« forklarer Per Vadmand.

Han uddyber, at de forskellige ministre alt for ofte afviser enhver kritik, og at det derfor er nødvendigt, at nogen råber op og argumenterer imod.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Inger Sundsvald

Jeg vil gerne gensende dette indlæg som åbenbart er gået tabt.

Det er ofte de samme debatter Per Vadmand og jeg deltager i. Jeg sætter stor pris på hans kommentarer. Vi kom vist lidt skævt ind på hinanden i starten, hvor jeg fik hans harme og skarpe sætninger at føle. Det er der vist rettet lidt op på efterhånden, og det er jeg glad for ;-).

Det er et varmt interview Signe Rugholt Carlsen her formidler, som viser et levende menneske, med sans for andre end sig selv, men med ”brokkegenet” intakt, ”Den sorte skole” har trods alt også udvirket noget godt, og der er sandelig brug for oprør og modspil.

Tak for dette portræt, og tak til Per Vadmand.

Jeg vil som Inger også sige tak til Signe Rugholt Carlsen for et levende portræt af Per Vadmand, som uanset om man er enig eller uenig ofte appellerer til smilebåndet med sin ligefremme og bramfrie måde at udtrykke sig på, som jeg bestemt sætter stor pris på!
:-)