Læsetid: 1 min.

Callenbach fylder 20 år

6. oktober 2009
Denne artikel er en del af en særudgivelse fra Information | Den 6. oktober udkom Information som to aviser fra fremtiden, nærmere bestemt 2059. Aviserne var skrevet udfra to forskellige fremtidsscenarier - en, hvor det var lykkes verden at samarbejde om klima-udfordringen og en, hvor samarbejdet var slået fejl. Der er ikke tale om klimaaviser, men om aviser fra to forskellige klima-fremtider, skrevet i Informations velkendte formater, fra ledere til kultur- og nyhedsstof. Fremtidsaviserne kan stadig læses online her.

Det er i dag 20 år siden, at den amerikanske delstat Californien løsrev sig og skiftede navn til Callenbach.

Det vil blive festligholdt i Gaiaville med en koncert med den 95-årige musiker Moby mellem de gigantiske fyrretræer, som blev flyttet hertil fra Redwood-skoven. Mens den økologiske udbryderrepublik fejrer sine 20 år vokser kritikken af regimet.

»Bæredygtighed må ikke ske på bekostning af frihed,« understregede den amerikanske præsident i går. Callanbachs leder, Tanya Jonestown, redegjorde ved FN's generalforsamling i sidste uge under et 60 minutter langt indlæg for Callenbachs synspunkt og sagde:

»I kalder det frihed. Vi kalder det forbrugsslaveri.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her