Læsetid: 1 min.

Kritik af PET's udredning

6. oktober 2009
Denne artikel er en del af en særudgivelse fra Information | Den 6. oktober udkom Information som to aviser fra fremtiden, nærmere bestemt 2059. Aviserne var skrevet udfra to forskellige fremtidsscenarier - en, hvor det var lykkes verden at samarbejde om klima-udfordringen og en, hvor samarbejdet var slået fejl. Der er ikke tale om klimaaviser, men om aviser fra to forskellige klima-fremtider, skrevet i Informations velkendte formater, fra ledere til kultur- og nyhedsstof. Fremtidsaviserne kan stadig læses online her.

Debatten om PET's udredning om samarbejdet med det indiske efterretningsvæsen i forbindelse med krigen i Pakistan fortsætter.

»Nu har de syltet spørgsmålet i 12 år, og så får vi sådan en omgang snik-snak,« siger socialdemokraternes Søren Sørensen. Det er nemlig stadig ganske uafklaret, hvilken rolle det danske efterretningsvæsen havde i drabet på den pakistanske udenrigsminister under Malmø-mødet i 2047, mener han.

Øjvin Ø. Petersen er enig. »Samarbejde med andre landes efterretningstjenester er noget af det mest følsomme i den branche. Men offentligheden har efter min opfattelse krav på sandheden,« siger forfatteren, der netop har færdiggort et trebindsværk om sagen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her