Læsetid: 4 min.

Læserne skriver

6. oktober 2009
Denne artikel er en del af en særudgivelse fra Information | Den 6. oktober udkom Information som to aviser fra fremtiden, nærmere bestemt 2059. Aviserne var skrevet udfra to forskellige fremtidsscenarier - en, hvor det var lykkes verden at samarbejde om klima-udfordringen og en, hvor samarbejdet var slået fejl. Der er ikke tale om klimaaviser, men om aviser fra to forskellige klima-fremtider, skrevet i Informations velkendte formater, fra ledere til kultur- og nyhedsstof. Fremtidsaviserne kan stadig læses online her.

Fred Asnæsværket

Axel Fredensborg, Kalundborg

Bevaringsforeningen i Kalundborg er blevet bekendt med planerne om at rive Asnæsværket ned for at give plads til Shubidua temaparken Costa Kalundborg. Det må jeg på det kraftigste protestere imod, da det vil være et stort tab for kulturarven. Asnæsværket var i sin tid det største danske kulkraftværk og især dens blok 5, den seneste del værket fra 1981, repræsenterer det ypperste fra en nu afsluttet æra. Det 82 meter høje kedelhus blev tegnet af den sene industrialiserings bedste arkitekter Gottlieb Paludan. Dets skulpturelle inddeling af de kolossale facader har i snart 70 år været et smukt vartegn for Kalundborg, er værd at bevare for sine æstetiske og historiske kvaliteter. Vi opfordrer derfor til at registrere Asnæsværket som bevaringsværdigt. Vi har i dag meget få af de gamle kraftværker tilbage. Lad os frede det smukkeste og største af dem vi har tilbage.

Sæt prisen ned for turister

Kim Nicef, turistchef for region Nord

Den industri, der har størst potentiale for Danmark er i dag turisme. Det er en positiv udvikling for de egne af landet, som stort set har været affolket siden landbrugets restrukturering. Men vores høje takster for motorvejskørsel skader turismen og truer med at ødelægge vores chancer for at konkurre med de andre nye nordiske feriemål for masseturisme.Hvis regeringen virkelig mener, at den vil skabe velfærd gennem bæredygtig vækst, bør den derfor justere området, så vi også i fremtiden har noget at leve af.

Tis-pyramiden er en øjebæ

Jonathan Mike Skelnen, København S

Er det ikke snart på tide, at pis-pyramiden på rådhuspladsen bliver pillet ned? Da den blev bygget i 2011 havde de åbenbart ikke selv nogle ideer og kopierede de - allerede dengang forældede - linjer fra pladsen foran Louvre i Paris.

Der er ingen grund til at københavnerne skal gå og kigge ned på en toiletkø. Og det nye metrobyggeri på Hillerødruten viser jo med al tydelighed, hvordan man kan bygge interessant arkitektur - også når det gælder infrastruktur.

Så stopper legen!

Jørgen Senderovitch, pædagog

I Information kunne man i weekenden (3.-4. oktober 2059) læse, at psykolog Anton Kongstad mener, at der er grund til at diskutere pædagogernes ret til at irettesætte børnene. Jeg deler opfattelsen af, at positiv psykologi, er den bedste måde at stimulere børn. Og vi lever op til de nye pædagogiske retningslinjer, hvori der står, at vi 'når det er muligt' skal vise børn et bedre alternativ fremfor at irettesætte dem. Men det er altså nødvendigt en gang imellem at sige nej. Og det er vigtigt, at børn også får at vide, at det du der gjorde er uacceptabelt for fællesskabet. Men vi kan ikke gøre vores arbejde hvis irettesættelsesretten bliver taget helt fra os. Nu stopper legen, om man så må sige.

Kraftværks haiku

Richard Annes Stein, samfundsdebatør

Farvel du gamle.

Hvil i fred o fortidsmonster.

Nu er du blot støv.

Er det progressivt, Auken?

Malthe Beck, Foreningen fædrende ophav

Diskussionen om støtte til forsking i mænds muligheder for at bære børn har igen vist, at der er grænser for Vibe Aukens åbenhed over for nye teknologier og tolerence i forhold til alternative familefomer.

Vibe Auken mener, at der i dag eksisterer rigeligt med muligheder for at realisere sin drøm om at få et barn - uanset køn og civilstand - og at det i den sammenhæng grænser til det 'forkældede' at mænd også vil opleve graviditeten. Hvis graviditet kun er midlet til reproduktion og ikke en af livets hel store oplevelser, skulle vi så ikke nedlægge hele forplantningsindustrien og opfodre kvinderne til adoptere i stedet? Ønsker vi ligestlling på arbejdspladserne, må man leve med det på fødegangene og lade videnskabsfolkene fortælle os, hvor grænsen går.

Tid til kaffe og væren, tak

Mathilde Hjerl, Brabrand

Det er da morsomt, at hurtigmagnettogene igen er forsinkede fra leverandøren. Imens kan vi andre jo bruge tiden på lidt eftertanke. For er det virkelig en velsignelse, at vi inden længe kan komme fra Århus til København på en halv time? Jeg husker min bedstefar fortælle om dengang man tog færgen. Om den dårlige kaffe, der smagte fantastisk, fordi den blev indtaget på dækket med mågerne som selskab. Om de timer, man pludselig fik foræret, hvor man ikke kunne lave andet end 'at være'. Nu pisker landskabet forbi som havde afstand ingen betydning. Nu når man knap at tørre sveden af panden før man igen skal forbered sig på at kaste sig ud i en ny by. Var det det vi ville?

Ekko fra fortiden

Ib Grøndall, MF S

I forbindelse med forhandlingerne om Nationalpark Bornholm beskyldte Joshua Larsen (K) i går S for at føre blokpolitik: »Der var mulighed for et bredt forlig, men det har de åbenbart ikke ønsket,« udtalte han til Inf. Ingeborg Dragsholm (J) er også fortørnede over, at S sammen med R, Ø, P, og F har »afvist en fremstrakt hånd«. Uden for aftalen står nu K, J, L, I, og Z. Vi har ønsket en bred aftale, men partierne har fastholdt det urimelige krav om at undtage Ekkodalen fra stillezone-bestemmelserne. Så kan man stå nok så meget og flagre med sin hånd, hvis den hånd skræmmer lokale fauna.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu