Læsetid: 1 min.

Rekordhøj oliepris

6. oktober 2009
Denne artikel er en del af en særudgivelse fra Information | Den 6. oktober udkom Information som to aviser fra fremtiden, nærmere bestemt 2059. Aviserne var skrevet udfra to forskellige fremtidsscenarier - en, hvor det var lykkes verden at samarbejde om klima-udfordringen og en, hvor samarbejdet var slået fejl. Der er ikke tale om klimaaviser, men om aviser fra to forskellige klima-fremtider, skrevet i Informations velkendte formater, fra ledere til kultur- og nyhedsstof. Fremtidsaviserne kan stadig læses online her.

Olieprisen satte i går eftermiddag atter rekord, da den rundede 420 dollar.

Den rekordhøje pris skyldes krigen i Sydasien samt den optrappede konflikt i Uganda. Derudover er der igen tvivl om dollarens soliditet.

»Investorerne sælger dollar og køber olie og andre råvarer,« siger Viktor Chan, analytiker ved Purvin, Getz & Son i Singapore, til Bloomberg.

Olieprisen ligger omkring 40 procent over niveauet for et år siden.

Prisen fik ellers et hak ned, da det i sidste måned stod klart, at norske Statoil havde lokaliseret et nyt oliefelt i Grønland.

Baggrundsartikler

Kampen om olieforsyningerne
Både USA og Kina satser voldsomt på at få dækket deres fortsatte oliehunger via nye olieproduktioner i Afrika. Risikoen for konflikter er til at få øje på

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her