Læsetid: 1 min.

Manden med svirpet

Den brasilianske Ronaldinho fodboldspiller fylder 30 år på søndag
Redaktionen
20. marts 2010

Egentlig hedder han Ronaldo de Assis Moreira. Han er født 21. marts 1980 i Porto Alegre, Brasilien. Men vi kender ham som Ronaldinho, 'mini-Ronaldo'. Tillykke med de 30 år til manden med grinet, Playstation, 'Dinho-svirpet' og kigge-væk-finten. Han er vild med samba og kvinder. Og så var han efter eget udsagn 'for grim' til Real Madrid.

I dag spiller Ronaldinho for AC Milan, men han er mest kendt for sine mange år i Frank Rijkaards FC Barcelona, som han kom til i 2003 efter nogle sæsoner i Paris Saint-Germain.

På det brasilianske landshold er det blevet til 87 kampe og 32 mål. Ronaldinho blev i 2004 og 2005 kåret til verdens bedste.

»Jeg er ikke en forfængelig person, men jeg tror, at jeg er den bedste fodboldspiller i verden,« har Ronaldinho engang sagt.

Han havde helt ret. Sindbilledet var den 'roterende trekant', som Barca praktiserede på den offensive midtbane, hvor Ronaldinho var den ene spids og Messi og Xavi de to andre. Det var hollandsk totalfodbold tilsat catalansk magi.

Tricket hed 'elastico', et lynhurtigt svirp med én fod. Spørg bare Sergio Ramos, som blev løbet over ende, da Barca smadrede Real 0-3 direkte på Bernabéu, og publikum klappede lakonisk af fjenden.

»Jeg kan ikke forestille mig et liv uden Barca,« udtalte Ronaldinho, mens fester og fedme kværnede i pressen. Men sådan blev det, og det første år i Milano stod Ronaldinho lidt i skyggen af landsmanden Kaka. I dag har træneren Leonardo kickstartet mini-Ronaldos spillegejst, og nok er han ikke klodens hurtigste, men svirpe, dét kan han stadig som ingen anden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her