Læsetid: 1 min.

Et journalistisk powerhouse

Troels Mylenberg er et kendt ansigt i dansk journalistik, hvilket dels skyldes, at han allerede har gjort sig bemærket i mange stillinger, selv om han ikke er blevet 40 endnu
23. april 2010

Når man laver research til en artikel om Troels Mylenberg, er det en høj prioritet at kontrollere alderen på alle kilder, hvis man ikke vil overhales af udviklingen:

Selv om han er født i 1970, har han både nået at besætte skrivende og redigerende stillinger på en håndfuld dagblade, arbejdet i et kommunikationsbureau, skrevet mange bøger, foruden den tid han har brugt som leder af hele to uddannelser.

Efter endt uddannelse fra Berlingske Tidende blev Mylenberg politisk journalist ved Weekendavisen. Herfra gik han til en stilling som redaktionschef på Dagbladet Dagen, over et job som politisk redaktør på Ekstra Bladet, inden han blev ansat som forstander på den nordsjællandske Vallekilde Højskole i en alder af bare 32.

På universitetet

Tre år senere, og efter succesrigt at have relanceret højskolen med fokus på medier og kommunikation, overtog han i 2005 stillingen som leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet efter Niels Krause-Kjær. Efter to år gik han på ny videre til en stilling som politisk kommentator på Berlingske Tidende.

Tilbage til aviserne

Året efter blev han partner i kommunikationsbureauet Kontrabande, indtil han i marts i år tiltrådte en stilling som leder af Fyens Stiftstidendes nyoprettede politiske redaktion.

Undervejs i denne hæsblæsende karriere har han dog også fundet tid til at fungere som kommentator og blogger hos flere magasiner og dagblade - herværende ej at forglemme - og han har desuden skrevet og redigeret talrige bøger, deriblandt flere lærebøger i journalistik, en bog om Anders Fogh Rasmussen, en om Jan Pytlick og flere bøger om fodbold, deriblandt en bog om Michael Laudrup.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu