Nyhed
Læsetid: 2 min.

En stemme på Vestegnen

Den tidligere borgmester i Rødovre, Per Møller fra socialdemokraterne, er død
Redaktionen
6. april 2010
Per Møller, tidligere borgmester i Rødovre, er død.

Per Møller, tidligere borgmester i Rødovre, er død.

Den forhenværende borgmester Per Møller, Rødovre, døde 2. påskedag, 78 år gammel.

Han var efter tiden som formand for socialdemokratisk ungdoms i Hovedstaden medarbejder i Arbejderbevægelsens Informations Central, AIC, inden han flyttede til Rødovre i midten af 60erne. AIC stod for den del af den socialdemokratiske koldkrigspolitik, der var et behårdt opgør med kommunisterne, Sovjetmagten og for den sags skyld også Socialistisk Folkeparti i de første år efter stiftelsen, og Per Møller befandt sig godt i rollen som arbejdspladsernes socialdemokratiske våbendrager mod alt, hvad der lå til venstre for partiet.

Da AIC trappede ned, gjorde det indtryk, at Per Møller fandt kedeldragten frem og stillede i sit gamle fag som elektriker på B&W, men han blev hurtigt hentet tilbage til det politiske arbejde og arbejdet mod den indre og ydre fjende. Han blev hjemmeværnskonsulent og forblev i jobbet, indtil han i 1979 blev Rødovres borgmester.

Det var han i 14 gode år, omend partifællerne ikke altid følte, at han lyttede. Han var foregangsmand for etableringen af Rødovres to kulturelle institutioner, Rødovregård med Heerup Museet og Viften med biograf og koncerthus.

I hans tid blev Rødovres skolevæsen fremhævet som et af landets ypperste, og han gjorde mere end hvad en borgmester normalt kan for de sociale boligselskaber, og for den sags skyld også for udbygningen af Danmarks første butikscenter.

En trist afrunding

Afgangen blev en bitter stund, ikke fordi hans socialdemokratiske grundlag smuldrede, men fordi nogle af partifællerne i Rødovre manglede stil og pli, da de fortalte ham, at det var tid til yngre kræfter, men en urafstemning viste imidlertid, at de havde ret.

Egen liste gav ham derefter et betydningsløst mandat i en enkelt byrådsperiode. Selv om hans tid som gruppeformand og borgmester havde givet ham et stærkt netværk og dermed både opgaver og oplevelser efter borgmestertiden, så blev han aldrig så glad som før, måske også fordi helbredet var slidt.

Per Møller og hustruen Inga var for få uger siden flyttet til en ny lejlighed i Rødovres centrum, der skulle have givet ny inspiration og nye kræfter, men i indflytningsdagene faldt Møller så uheldigt, at han efter få dages sygehusophold døde mandag morgen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her