Læsetid: 1 min.

Sanselighedskrøller

Maibritt Saerens fylder 40 - forførende og følelsesutilregnelig
Redaktionen
25. maj 2010
Maibritt Saerens fylder 40 - forførende og følelsesutilregnelig

Er der en dansk skuespillerinde, der har fået et gennembrud på tv, så er det Maibritt Saerens. Da hun i 2004 dukkede op som Søs i
Krøniken, var både sejren og typecastingen hjemme.

Forhåbentlig har Saerens selv taget det som en kompliment. For hendes eksplosive Søs-type er en helt igennem intakt følelseskvinde:

Temperamentsmennesket, der handler, før hun taler. Idealmodellen, der vinder på catwalken, men som uden varsel smider kreationen, når hun ikke længere gider være korrekt.

Elskerinden, der kun er optaget af scoringen, men absolut ikke af opvasken. Lillepigen, der aldrig blev accepteret af far, selv om hun var hans stolthed.

Nervekvinden, der aldrig kan blive tanket op med selvværd, men som hele tiden lapper på sin tvivl om sig selv...

Motorcykelkvinde

Kvindetypelisten er lang. For Maibritt Saerens fik givet sin Søs så mange nuancer, at der både var nok til
Krøniken- og til
Forbrydelsen,
2900 Happiness,
Sommerog
Livvagterne.

De brune krøller havde hun dog allerede, da hun blev færdiguddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater i 1999. Og de har sat deres præg.

Da hun for to år siden spillede den ombejlede kvinde i
Blodbrylluppå Gladsaxe Teater, var hele forestillingen bygget op omkring hendes utilregnelige spaniolerpassion og hendes velvante elskerindeleg i underkjole. Og da hun spillede Katharina med lædertøj i
Trold kan tæmmespå Folketeatret i 2008, var det naturligvis forrest på motorcyklen - med Tom Jensen på nåde og fromme bagpå.

Typisk nok for Maibritt Saerens har hun siden gjort oprør. Det var i hvert fald en helt korthåret blondine, der pakkede julegaverne ud i
Et Dukkehjem, da Ole Lemmekes Helmer kom hjem fra banken. Men oprør handler ikke bare om brunettekrøllerne. Som medieyndling skubber Maibritt Saerens også til grænserne for tidens kvindesyn - med stædige udtalelser om kvinders følelsesvirkelighed og ligestillingens psykeudfordringer. Sidste sommer fortalte hun ALT for Damerne om sin forkærlighed for nøgenbadning og hed elskov. Forhåbentlig bliver hendes fødselsdag kogende.

Skuespillerinden Maibritt Saerens fylder 40. foto: Simon Knudsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her