Læsetid: 2 min.

Mor Hollywood

Skuespilleren og massemoderen Angelina Jolie er den måske største kvindelige stjerne i Hollywood i dag
Redaktionen
4. juni 2010
En hårdt prøvet småbarnsmor puster ud.

En hårdt prøvet småbarnsmor puster ud.

Den amerikanske skuespillerinde Angelina Jolie er flere gange blevet kåret til verdens smukkeste kvinde, og med sine velkendte markante læber og stålgrå øjne, tiltrak hun sig naturligt opmærksomhed fra en ung alder.

Hendes karriere som fotomodel startede allerede som 14-årig, da hun var droppet ud af gymnasiet. Det var dog kun et midlertidigt valg, da hun havde planlagt at tjene penge som model, til en uddannelse som bedemand.

Skuespil i blodet

Efter et par år blev hun dog interesseret i skuespil, og vendte tilbage til gymnasiet og skuespilsundervisningen, noget som hendes forældre havde opfordret hende til.

Måske ikke overraskende, eftersom hun er datter af de to skuespillere Marcheline Bertrand og Jon Voight. Netop hendes forhold til hendes far har været årsag til megen mediebevågenhed, og det har mildest talt ikke altid været ideelt. De ses dog i dag, efter mange år ikke at have været på talefod. Hendes karriere som skuespiller tog fart, da hun i 1999 vandt en oscar for bedste kvindelige birolle i Girl, Interrupted, en film om unge piger med psykiske lidelser.

Hun har siden indrømmet at hendes erfaringer som en utilpasset ung med dårlig selvtillid og en flair for at skære i sig selv, hjalp hende med at forberede sig til rollen.

Blockbuster

Selvom hun ofte er blevet rost for sit talent som skuespiller, har hendes karriere afspejlet en balance mellem mindre, mere kunstnerisk udfordrende produktioner, og rene blockbuster-produktioner, uden de større kunstneriske ambitioner, men med en bedre hyre.

Hun er således den kun tredje kvindelige filmstjerne der har kunnet kræve mere end 20 millioner dollar for en rolle.

Således blev hendes navn som megastjerne slået fast, da hun fik rollen som den storbarmede Indiana Jones-efterfølger Lara Croft i filmudgaven af computerspillet Tomb Raider. Privat har hun desuden tiltrukket sig en del opmærksomhed for sin åbne tilgang til sin vekslende livsstil.

Hun var fra 2000 - 2003 gift med den 20 år ældre skuespiller og notoriske bad boy Billy Bob Thornton, og siden 2005 haft et forhold til Brad Pitt. De har sammen stiftet en regulær storfamilie, som udover tre biologiske børn også består af tre adopterede børn.

I mellemtiden har hun dog fået fjernet den tatovering der prydede hendes venstre arm, med påskriften 'Billy Bob'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her