Læsetid: 3 min.

Journalister har ikke diplomatpas

En gruppe politikere har åbnet jagtsæsonen mod en navngiven journalist på dagbladet BT. Tendensen til skrappere mediekritik er positiv, men bør bruges med omtanke
12. januar 2013

En gang da jeg var på vej ud af døren fra mit stamværtshus på Nørre Farimagsgade stod der en mand i vejen. Jeg spurgte, om jeg måtte komme forbi.

»Din so,« lød svaret. Hvad der herefter skete skal læses under iagttagelse af, at mit indtag af alkoholiske varer måske har forstyrret min detaljehukommelse en anelse. Men de overordnede linjer husker jeg: »Hvad sagde du?,« spurgte jeg.

Manden kiggede på mig igen:

»Din SO!«

Jeg havde altså hørt rigtigt. I en sådan situation har man flere muligheder: Man kan gå sin vej. Man kan forsøge at føre en dialog om det passerede og tage en generel debat om, hvorvidt det er i orden eller ej at kalde fremmede kvinder for søer. Eller man kan, som jeg gjorde, optrappe konflikten ved at skubbe til modparten. Set i bakspejlet kan man anfægte visdommen i netop at vælge den løsning. Mit skub resulterede i en kæde af begivenheder, hvis facit var, at min gode ven, der lagde sig imellem mig og manden, der kaldte mig so, fik en på hovedet. Stillet over for en urimelig situation bidrog jeg altså via min reaktion til en endnu mere urimelig situation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Villadsen
Gert Villadsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Esben Maaløe

"En gruppe politikere har åbnet jagtsæsonen"

Ja, det er snart hverdagskost at ærlige hårdtarbejdende sandhedsfordrejere bliver udfordret.

Det er ikke en jagt, det er en udfordring!

Lige præcis vendingerne "uvederhæftig" og "bedrager" er så stærke at der er grundlag for en injurie-sag.

BT ku' sagtens på Lars Fogts vegne anlægge sådan en sag, eller bakke ham op økonomisk. Samtidig ville de få spaltemeter af stof og en interessant debat i gang.

Men det gør det ikke. Hvorfor? Hvis politikerne har uret, så burde det være en smal sag at vinde.

Det er naturligvis fordi BT, formentlig med advokatbistand, har vurderet at de ikke kan vinde en sådan sag, og ville ende med at rettens ord for at en af deres centrale journalister er en uvederhæftig bedrager ...