Læsetid: 1 min.

Alle har en rolle at spille

Information og DR lancerede i dag kampagnen ’Hvad gør vi nu?’. En konkurrence, der skal kåre Danmarks bedste omstillingsprojekter. Det skal være et fælles folkeligt projekt, sagde EU’s klimakommisær Connie Hedegaard
Redaktionen
15. juni 2013

»Vi skal gøre grøn omstilling til et folkeligt anliggende. Vi skal snakke om det over middagsbordet,« sagde EU's klimakommisær Connie Hedegaard, da hun i dag lancerede Informations og Danmarks Radios kampagne ‘Hvad gør vi nu?‘ på Folkemødet på Bornholm. En kampagne, som skal skabe opmærksomhed omkring klodens klimaproblemer og nødvendigheden af at omstille til et bæredygtigt samfund. 

Der var høj sol, og det hvide telt ved havnen i Allinge fyldt, da kampagnen blev præsenteret. I et samarbejde vil DRs P4 og Information kåre de ni bedste omstillingsprojekter i landet. 

»Det skal være til gavn for fællesskabet. Så skal de have en inspirationskraft, så skal de kunne deles, udbredes og skaleres. Der er mange historier, der går under radaren på de store medier, men vi skal have mere luft under vingerne,« sagde Informations direktør, Mette Davidsen om konkurrencen. 

En af dommerne er økonom på Aalborg Universitet Emil Urhammer, som er en del af gruppe af unge, kaldet ‘Omstilling Nu‘. 

»Folk kan se, at der skal gøres noget. Det, der kommer nedefra, skal også mødes af noget, der kommer oppefra - der skal ske noget på det politiske niveau,« sagde Emil Urhammer. 

Det var Connie Hedegaard enig i:  

»De er politikernes opgave at skabe rammerne. Politikerne har ikke nogen undskyldning for ikke at vide, at det er nødvendigt, men vi handler ikke på den viden, vi har. Erhvervslivet og forskerne skal vi også have med - det er dem, der skal komme med løsningerne. Men vi ved alle sammen godt, at vi ikke vil leve i et samfund, hvor omstillingen kommer fra politikerne. Det skal være et fælles projekt,« sagde Connie Hedegaard.

I midten af august bliver hjemmesiden voresomstilling.dk lanceret, og projektet tager for alvor fart.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Børge Rahbech Jensen

Drøm videre. Foreløbig er jeg mest belært om, at de tanker om grøn omstilling, der blev fremført i december 2009, bortfaldt, da de ikke blev formelt vedtaget af landene på klimakonferencen Cop15, og grøn omstilling nu ikke er økonomisk forsvarligt.

Sandsynligvis følges de mulige løsninger hurtigt af gode grunde til, de ikke bør føres ud i livet. Om ikke andet kan begrundelsen være, at de koster for mange penge, vi ikke har.

Katrine Visby

Så vil jeg starte med at bidrage med dette link:

http://citizenhearing.org/index.html

Steffen Gliese

Ikke et tag i Danmark uden solceller, ikke en brise skal gå undgå at ramme en mølle.

Børge Rahbech Jensen

Noget andet er, at nogle forskere har opdaget, CO2-udslip gør jorden grønnere
http://jyllands-posten.dk/nyviden/ECE5621362/forskere-klimaaendringer-sk... .

Georg Christensen

Alle har en rolle at spille?. Problemet, er bare, At "jeg" sidder ved cassino bordet, med alle mine "matador illusioner", hvor vinding giver nye illusioner og tabet udlignes med "slavearbejdere". I denne forvirring, er det svært, at finde rollen, som bør spilles.

Torben Nielsen

Jeg spiller ikke. Jeg er!