Læsetid: 3 min.

Europæiske socialdemokrater siger nej til ISDS i frihandelsaftalen

Det omdiskuterede ISDS-tribunal i den transatlantiske frihandelsaftale bliver nu afvist af EU-Parlamentets socialdemokratiske gruppe. Danske socialdemokrater vil ikke tage endelig stilling endnu
3. februar 2014

Hverken Handels- og Europaminister Nick Hækkerup (S), det socialdemokratiske europaparlamentsmedlem Christel Schaldemose eller partiets spidskandidat til det forestående parlamentsvalg, Jeppe Kofod, ønsker på forhånd at skyde det omdiskuterede ISDS-tribunal i den transatlantiske frihandelsaftale ned, selv om hele EU’s socialdemokratiske gruppe nu samlet ønsker det fjernet fra aftalen.

Den transatlantiske frihandelsaftale (TTIP) bliver i øjeblikket forhandlet mellem EU-Kommissionen og USA, og i tillæg hertil indgår blandt andet den såkaldte Investor-State Dispute Settlement (ISDS), der er en særlig slags voldgiftsdomstol, som skal sikre udenlandske investorer godtgørelse for investeringer på områder, der pludselig ved en politisk indgriben får ændrede betingelser.

Men parlamentets socialdemokratiske gruppe ønsker nu den del af aftalen helt fjernet af frygt for, hvad det vil gøre for de enkelte landes muligheder for at gennemføre reformer.

»Vi mener, at dette tiltag er unødvendigt i en aftale mellem to lande, som fuldt ud respekterer hinandens retsstatsprincipper,« udtaler gruppens talsmand, Bernd Lange.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Nils Enrum
Nils Enrum anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu