Læsetid: 2 min.

Information laver medieskole for flygtninge

Flygtningedebatten fylder i medierne, og alle har en mening om jer, der flygter mod Europa. Nu vil Information hjælpe jer til at blive hørt i debatten. Vi inviterer flygtninge til at deltage på en medieskole, hvor I lærer at forstå medierne, blive interviewet og skrive debatindlæg (LUKKET FOR TILMELDING)
Flygtningedebatten fylder i medierne, og alle har en mening om jer, der flygter mod Europa. Nu vil Information hjælpe jer til at blive hørt i debatten. Vi inviterer flygtninge til at deltage på en medieskole, hvor I lærer at forstå medierne, blive interviewet og skrive debatindlæg
Redaktionen
10. september 2015

Der er lukket for tilmelding til medieskolen. Hvis du er interesseret i at vi holder endnu et kursus kan du henvende dig til arrangementchef Maja Hechmann Find på mhf@information.dk

Der er behov for jeres stemme i debatten til at fortælle jeres side af sagen, om jeres liv og syn på udviklingen.  Hvorfor kommer flygtninge Danmark, hvad mener I om situationen i jeres hjemlande, og hvad er udfordringer ved at starte et liv forfra i Danmark?

På kurset lærer I hvordan medierne fungerer, om faldgrubber og muligheder og om vigtigheden af jeres stemme i den offentlige debat. Vi vil lære jer at fortælle jeres egen historie, og hvordan I bedst får dem fortalt i medierne. Vi vil træne interviewsituationer, guide jer igennem og give jer sparring på at skrive et debatindlæg, som kan komme i avisen eller på information.dk

Til at hjælpe jer på kurset, har I mulighed for at invitere en frivillig med, hvis I har behov for det. Det er en forudsætning at du kan forstå dansk, da undervisningen foregår på dansk og du skal kunne skrive nogenlunde på dansk eller engelsk.

Tid: Tirsdag den 22. september, torsdag den 24. september, tirsdag den 29. september og torsdag den 1. oktober.

Sted: Informations kantine, St. Kongensgade 40 C, 1264 Kbh K

Pris: Gratis

Antal: 20 deltagere (der er plads til en frivillig per deltager til at hjælpe jer igennem medieskolen, deltage i øvelserne og skrive debatindlæg)

Ansøgningsfrist: 16. september (LUKKET FOR TILMELDING)

Svar på optag: 17. september kl. 15, direkte på mail

Undervisere: Journalister fra Information, tidl. syrisk flygtning og læge Haifaa Awaad, Miki Mistrati, redaktør på Ekstra Bladet, Osama al-Hababeh, tidl. korrespondent for Al-Jazeerah og skribent på Information m.fl. 

Undervisningsdage:
1. modul - Lær hvordan medierne fungerer og hør hvorfor det er vigtigt at fortælle din historie – 22. september kl. 15-18:30

2. modul – Om forskellen på danske og arabiske medier og hvordan man skriver et debatindlæg - 24. september kl. 15-18:30

3. modul – Interviewteknik, flygtninge som kilder og dagbladenes historier – 29. september kl. 15-18:30

4. modul – Når tv har fokus på konflikten og oplæg om live-interviewet på tv - 1. oktober kl. 15-18:30

Har du spørgsmål til medieskolen kan du kontakte arrangementchef Maja Hechmann Find på mhf@information.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her