Læsetid: 2 min.

Arbejdspladsen: Maja Lucas

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser det i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Redaktionen
23. januar 2016

Skrivebord

Engang havde jeg et helt kontor for mig selv i denne lejlighed, men nu har jeg ikke længere et room of my own. Jeg er flyttet ind i spisestuen, hvor jeg sidder klemt godt sammen mellem to reoler. Jeg skriver på et gammelt computerbord, som min mands arbejdsplads har kasseret. Vi har meget rod for tiden. I min første bog siger hovedperson, at der altid er noget andet, hun hellere vil, end at rydde op; lige præcis den bemærkning er 100 procent selvbiografisk.

Plakat

Plakaten med Inger Christensen er fra Jytte Rex’ film om hende. Det er en slags idolplakat, for hun er sej, men den er også et kært minde, for da jeg boede på kollegium, fik jeg plakaten af en af dem, jeg boede på gang med. Vi var flere på gangen, der var optaget af Inger Christensen. En anden gangfælle, som laver elektronisk musik, lavede en sampling af hendes tekster. Så plakaten er et dejligt minde og samtidig en hyldest til hende.

Printer

Jeg vil ikke kunne arbejde et sted uden printer; det er en vigtig del af min arbejdsproces at printe ting ud. Så kan jeg overskue dem på papir og læse dem op for mig selv. Jeg læser og læser op og retter på papiret og printer det ud igen og igen. Jeg skriver for det meste direkte på computer. I mine unge dage, hvor jeg også skrev poesi, kunne jeg godt skrive i hånden. Tidligere kunne jeg også skrive andre steder, men efter jeg har fået børn, er det blevet sværere.

Bogstak

Jeg er ikke typen, der sidder og fedter med nipsting og statuer. Jeg er ikke et særlig visuelt menneske, men jeg har altid en stak bøger liggende, som jeg læser i forskellige tempi. Svetlana Aleksijevitj er ekstremt interessant, hendes beretning om kvinder i krig taler til mig, og den bog, jeg er ved at udgive, uden sammenligning i øvrigt, handler om en voldsom kvindelig erfaring. Og så læser jeg brevudvekslingen mellem Ingeborg Bachmann og Paul Celan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her