Læsetid: 1 min.

Christian Jensen stopper som chefredaktør på Information

Informations chefredaktør, Christian Jensen, har sagt ja til at blive chefredaktør på Politiken og stopper derfor på Information.
Redaktionen
28. april 2016

Efter fem år som chefredaktør forlader Christian Jensen Information og bliver ny ansvarshavende chefredaktør på Politiken.

»Det har været en vanskeligt og følelsesladet beslutning for mig. Men i sidste instans kunne jeg ikke gå videre og lade det tilbud og den mulighed ligge uprøvet bag mig. Derfor har jeg valgt at sige ja,« siger Christian Jensen.

»Når det er så følelsesladet for mig, hænger det sammen med, at jeg holder så umådeligt meget af jer og alt det, denne avis repræsenterer. Jeg er stolt af alle de nye fortolkninger af det gamle oplysningsprojekt, vi sammen og på tværs af huset har udviklet i de seneste år. Jeg er stolt af at have samarbejdet med nogle af de mest engagerede, begavede og indignerede journalister, akademikere og redaktører, jeg har mødt.«

Christian Jensen har været chefredaktør på Information siden 2010.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Så absolut et løft til Politiken, spår jeg.

Vær sød ikke at bytte med Bo Lidegaard, Information :-)

Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com, Holger Madsen, Lise Lotte Rahbek, Arne Lund, Torben K L Jensen, Benny Jensen, Bill Atkins, Anders Graae, Torben Lindegaard, Ole Henriksen, ingemaje lange, Bodil Waldstrøm, Hans Larsen, Anne Eriksen, Oluf Husted, Rasmus Knus, Steffen Gliese, Benny Larsen, Randi Christiansen og Anders Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Tillykke - det kan kun blive godt.

Selvom Bo Lidegaards afgang annonceres tæt på: "Den Korte Radioavis" deadline, så klarer "Kissser"
af få kommenteret redaktørskiftet i sædvanlig veloplagt stil. (Find selv indslaget)

Hvem bliver ny chefredaktør på Information?

Steffen Gliese

Bare Georg Metz så kommer tilbage.

Tino Rozzo, Niels Duus Nielsen, Sup Aya Laya, Nils Hommel, Karsten Aaen, Hans Larsen og Benjamin Bach anbefalede denne kommentar

Når den nye chefredaktør er fundet, kunne det være interessant, tror jeg, for os læsere/abonnenter at få en orientering om, hvordan I bærer jer ad med at løse en sådan opgave - og hvem "I" er ; - )

Torben Lindegaard

@Steffen Gliese

"Bare Georg Metz så kommer tilbage."

Er du blevet vanvittig??????

Torben Jørgensen, erik mørk thomsen, odd bjertnes og Jens Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Tak til cj for de seks år.
Det spændende bliver, hvilken type chef der nu kommer. Her kan avisen foretage en større drejning over imod den grønne side. Man kunne lave en kollektiv ledelse med grønne repræsentanter og de to grønne partier (Ø og Å). Der bliver nød til at komme mere samling over det grønne Danmark, ikke grøn vækstdanmark men grønt fællesskabsdanmark. K-valg17 kan blive første manifestation, og Inf. vil være uundværlig som støtte.

Holger Madsen, Johannes Sohlman, Lone Svinth, Kim Øverup og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Politiken ændres ikke og ændrer ikke, dengang var Gud der bestemte på verdensgang og nu er der en anden.

Benjamin Bach

Hvad med Mourinho?

Anders Reinholdt

Duer ikke med en defensiv fedtspiller. Så hellere Klopp - Heavy Metal Journalism!

Tillykke Christian. Tror, miljøet vil passe som hånd i handske. Det sidste kan også være med rabat.

Vibeke Rasmussen

Til Politiken siger Jørn Mikkelsen, ansvarshavende chefredaktør på JP, om valget af Christian Jensen:

»Ham har jeg kun det bedste at sige om. Jeg har nemlig selv uddannet ham, da han var i praktik her på Jyllands-Posten. Så han kommer med de bedste håndværksmæssige kvalifikationer«. :)

Og Lasse Jensen udtaler bl.a.:

»Det er et enormt tab for Information, at Christian Jensen stopper. Den fremgang Information har haft de sidste par år både i læsertal og antal abonnementer er usædvanligt i disse tider. Da han her lige før talte med medarbejderne og fortalte, at han stopper, takkede medarbejderne ham og rejste sig op og klappede. Med den naturlige skepsis for chefer, som journalister har, var det også usædvanligt. En medarbejder, der har været på Information i mange, mange år, takkede ham og sagde, at han var den bedste chef, han nogensinde havde haft«.

Jeg kunne forestille mig, at Politikens medarbejdere gjorde det samme, gav Bo Lidegaard en stående ovation ved meddelelsen om hans afgang. Men af helt andre grunde? Men det er naturligvis kun spekulationer fra min side. ;)

Kurt Nielsen, erik mørk thomsen og Fam. Tejsner anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Er Uffe Ellemann ikke uddannet journalist?- Nåh,nej-ingen god ide.

Steffen Gliese

Lisbeth Knudesen er jo ledig på markedet.

Thomas Kristensen

Hvad med Niels Lindvig (tidligere P1 Orientering) som ny chef-redaktør for Information? Undertegnende har i hvert fald umådelig stor respekt for mandens integritet, viden og mands-mod (sidstnævnte, ikke mindst)…

Dorte Sørensen, Niels-Simon Larsen, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com, Oluf Husted, erik mørk thomsen, olivier goulin, Hans Larsen, Sup Aya Laya og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Eller Jørgen Dragsdahl?

Benjamin Bach, Claus Oreskov, Hans Larsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

ØV! - Politiken fortjener ikke at få Chr. Jensen, for han risikerer, at blive kvalt/omklamret i avisens smartness og kræmmermentalitet. Politiken er foruden, at være en avis med få gode skribenter, også en pengemaskine, der årligt skal genere store overskud, så man kan æde andre aviser og medier. Senest med købet af Børsen, hvor Pol. sammen med Jydepotten smed 800 mio kr. på bordet.
Er det også det Chr. Jensen, bl.a. skal lave? Skal han også bestyre en markedsbod, hvor der sælges alskens livsstilsgøgl til horrible priser? Udsende fancy magasiner om "Hunden mener" eller
"Må mongolbørn få spelt til morgenmad"
Jeg håber satme, at Chr. Jensen har så meget stamina, at han er der for at lave avis - og at løfte Pol op fra det stade af ligegyldighed og tomgang (for 3/4 vedkommende), som Pol udvikle sig til under kamæleonen Lidegårds misregimente.

Niels-Simon Larsen, Niels Duus Nielsen, Søs Dalgaard soesdalgaard@gmail.com og christen thomsen anbefalede denne kommentar
christen thomsen

Information - springbræt til Politiken? Rune Lykkeberg, Christian Jensen...

Vibeke Rasmussen

… Amalie Kestler, Katrine Hornstrup Yde …

I årevis har de været sådan, at Information oplærer de journalistiske talenter (Lykkeberg undtaget), hvor efter Politiken snupper dem med udsigt til bedre løn og flere karrieremuligheder.
Sådan er det vist også på det alm. arbejdsmarked.

Niels-Simon Larsen

Længere oppe i tråden kritiserer Torben L. mig for at ville gøre Inf. til et mystisk, fælles partiblad. Jeg tager den op:
For et stykke tid side var der debat om Informations linje, og Knud Vilby sagde, at Inf. ikke havde en fremtid som menighedsblad.
Avisen skal kunne rende rundt klart nok. Spørgsmålet er nu, i hvor høj grad avisen kan leve op til sine egne holdninger så. Hvis klimasituationen er alvorlig, hvad skal Inf. så gøre? Det kan jo ikke rigtigt nytte, at man på den ene side råber vagt i gevær og i næste øjeblik råber: "Rør! og så er der ellers billige rejser til Emiraterne og se lige denne reklame for de nyeste dræberfly"! Det er det dilemma, vi alle står i. Der står et dystert perspektiv foran os i flammerødt, men vi skal jo også leve et almindeligt hverdagsliv.
Det er ikke bare regeringen og højrefløjen, der kører dobbeltspil. Det gør vi alle. Connie Hedegaards kurs er, at det ikke går i den rigtige retning og situationen er alvorlig, men man må heller ikke skræmme de små vælgerpus med dommedagssnak. Er det dommedag, vi har udsigt til, eller er det ikke? Det er det punkt Inf. ikke rigtigt kan beslutte sig for, fordi avisen skal overleve.
Kunne der så ikke bare levnes en lille side bagest i avisen til os, der har indset, hvor det bærer henad, og hvor vi kunne have en lille mødekalender med oplysninger om demonstrationer, oplysende foredrag og aktiviteter. Inf. skal bevæge sig mere væk fra den holdning, der hedder, på den ene side (Jørgens side i avisen) er situationen alvorlig, på de næste sider er der en hel del andre ting, vi må beskæftige os med. Er det dommedag eller ikke? Det er det, der er spørgsmålet.

Holger Madsen, Sup Aya Laya, Kurt Nielsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Små slag, Niels-Simon Larsen,

Dagbladet Information må som alle andre 'fri og uafhængige' nyheds- og menings-formidlere i DK forsøge at overleve på markeds-vilkår. Alternativet ville være at lukke biksen i St. Kongensgade 40C og 'fritstille' samtlige medarbejdere med lovligt varsel - fra den ansvarshavende chefredaktør til den yngste og lavest lønnede praktikant og hakkelseskærer i døgnets rejsestald.

Hvor mange betalende kunder (abonnenter, løssalgskøbere og hel- og halvsides-annoncører for alt mellem himmel og jord) tror du, bladet ville få ud af at satse på at overleve som menighedsblad og talerør for 'længselspartiet Alternativet's indtil videre 6-7% af Kongeriget Danmarks stemmeberettigede befolkning?

jeg kan anbefale morgenens "bagklog" på DR, hvor det er vigtigt, at understrege, at Bo Lidegaard IKKE er blevet fyret - han skal bare skrive klummer i fremtiden ;)

Niels-Simon Larsen

Grethe: Du behøver ikke at læse højt for den lille dreng. Han kender godt konsekvenserne helt ned til den nedslidte hakkelsesskærer, men du kunne vel svare på mit spørgsmål: Står vi foran den dommedag, som Jørgen, Monbiot, James Hansen m.fl. skriver om? Hvorfor glemmer du at svare på det spørgsmål?

Et af svarene kunne være, ja, men jeg kan ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre ved det. Det var trods alt en indrømmelse.
Et andet svar kunne være, ja, men så skal der jo laves om på det hele. Det var trods alt også en indrømmelse, som selvfølgelig overlader spørgeren ude på Herrens vej.
Et tredje svar, ja, men hold nu kæft, jeg kan ikke holde ud at høre på det.
Fjerde svar, ja, og nu melder jeg mig ind i Alternativet og tager den derfra. Kom med alle I andre!

Niels-Simon Larsen

Rettelse: Det hedder vist nok Herrens mark, kommer jeg til at tænke på. 'Vej, kunne betyde, at man var på rette vej, hvad man ingenlunde er. Mark, det er totalt uvejsomt terræn, nemlig.

Grethe Preisler

Kære Niels-Simon Larsen,

"Man blir rørt, når man blir spørt,
men man blir ked, når det blir ved."

Om jorden går under i morgen, i overmorgen, eller om hundrede og flere år ved jeg lige så lidt som du og Jørgen, James og Monbiot tilsammen.

Men hvis man absolut vil vide, hvad I går og eksperimenterer med (i liste Å's frit i luften svævende politiske eksperimentarium) af Alternative Redningsfartøjer til undsætning af udfaldstruede minoriteter blandt svingdørsvælgere på Herrens og Lars Tyndskids danske brakmarker, behøver man ikke at belaste sit husholdningsbudget med et årsabonnement på dagbladet Information.

Man kan ganske gratis og uforpligtende logge sig ind på listens egen hjemmeside på nettet.

Niels Duus Nielsen

Niels-Simon, jeg tror allerede vi har mødt hinanden. På noget, der hed Talent-Madsen, hvor vi mødtes hver tirsdag for at trykke på en knap på Jobnet, hvorefter vi blev underholdt af en sød ung kvinde og af hinanden.

Jeg kunne selvfølgelig aktivere min Fakebook-profil, hvis jeg kan finde den, og poste et link. Hvis du virkelig er interesseret, altså.

Niels-Simon Larsen

Niels: Fint med fb. for mig.
Og nej, vi har ikke mødt hinanden.