Læsetid: 1 min.

Information vinder publicistpris

Informations artikelserie ’Vidnesbyrd’ vandt i aftes Fortællerprisen ved årets uddeling af priser i Den Danske Publicistklub. I serien fortæller en lang række danske kvinder i alle aldre om de voldtægter, de alle har været udsat for
Redaktionen
20. april 2016

Artiklerne har de seneste måneder været bragt i Information på såvel print som digitalt, og juryen bag prisen betonede netop, at det var den digitale del af beretningerne, der kvalificerede til prisen. 

Holdet bag projektet er kulturredaktør Anna von Sperling, journalist Lærke Cramon, fotochef Sigrid Nygaard og digital redaktør Jens Christoffersen. Holdet lod i deres takketaler æren for projektet tilfalde de modige kvinder, der bryder tabuer og egne grænser med deres fortællinger, og som samtidig insisterer på at blive betragtet som stærke kvinder – og ikke ofre, som Lærke Cramon formulerede det fra scenen i Industriens Hus, hvor prisfesten blev holdt.

Juryen begrundelse for at give prisen til Information var følgende:

’I serien ’Vidnesbyrd’ har Information videreformidlet danske kvinders voldtægtsfortællinger. Kvindernes åbenhjertighed har grebet læserne og samtidig bidraget til en dybere forståelse af forløbene og deres konsekvenser.

Ved at få mange kvinder til at fortælle, har projektet bidraget til en konkret indsigt men også – i kraft af den overvældende række af historier – til et forstemmende og tankevækkende indblik i, hvor stort et problem voldtægt er i det danske samfund.

Serien har fint kombineret den trykte avis og det digitale indhold, men det helt centrale har været at skabe en ramme, hvor fortællingerne er kommet til deres ret og hvor kvindernes beretninger har kunne nå en betydelig læsergruppe.

Forløbet er et inspirerende eksempel på, hvor langt man som medie kan komme, hvis man forstår først at inddrage sine læsere i udviklingen og i at finde kilderne – og dernæst at få de mest relevante til at fortælle deres egne vigtige historier.

Information fortjener en pris for at have skabt denne ramme – men den største tak skal samtidig gå til de fortællende kvinder, der har givet os de unikke beretninger.’

Årets store Publicistpris gik til grundlægger af Mandag Morgen, Erik Rasmussen. Den Lille Publicistpris fik ’Moskeerne bag sløret’, udarbejdet af Dokumentargruppen for TV2, mens journalist og forfatter Nagieb Khaja modtog Public Service-prisen.

Se hele artikelserien her

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her