Læsetid: 1 min.

Folkeafstemning i Tyrkiet, Vesten versus islamisme, pivfræk koreansk film og en løsning på Syrien

Andet afsnit af Radio Information er i luften
Andet afsnit af Radio Information er i luften

Mia Mottelson

Redaktionen
14. april 2017

Hvad er der på spil, når tyrkerne søndag stemmer om en ny forfatning? Det er Lasse Ellegaard, en af mellemøstjournalistikkens grand old men, i studiet for at forklare.

Chefredaktør Rune Lykkeberg får en optur over den politiske tænker Pankaj Mishras nye bog, der bl.a. handler om, at modsætningerne mellem Vesten og islamismen bunder i en gammel konflikt i os selv.

Filmanmelder Ralf Christensen fortæller, hvorfor den koreanske film The Handmaiden er så fremragende. Og pivfræk.

Og så giver journalist Charlotte Aagaard noget så usædvanligt som et bud på, hvad vi bør gøre i Syrien.

Du kan finde podcasten i iTunes, i din foretrukne afspiller eller her på siden.

God lytning. 

PS: Har du brug for hjælp til at lytte til podcasts på din telefon, så læs afsnittet "Hjælp" på information.dk/podcast.

Serie

Folkeafstemning i Tyrkiet

Søndag den 16. april skal tyrkerne stemme ja elller nej til en forfatningsændring, der vil ændre landet fra parlamentarisk til en præsidentiel republik. Hvis ja-siden vinder, vil præsident Recep Tayyip Erdoğan kunne blive siddende som leder af landet frem til 2029.  

Seneste artikler

 • Erdogans tyrkiske værdier

  18. april 2017
  De mere sofistikerede vælgere i byerne synes på vej til at vende Erdogan ryggen, og det bliver interessant at se, hvad han stiller op over for det.
 • Velkommen til Erdoganistan

  18. april 2017
  EU gad aldrig Tyrkiet, og nu betales regningen i form af en Erdogan med fingeren på flygtninge-aftrækkeren og en national-religiøs retorik, der øger de europæiske samfunds i forvejen anspændte forhold til Europas muslimer.
 • Valget i Tyrkiet minder os om, at vi skal være på vagt over for undtagelsestilstanden – også i Danmark

  15. april 2017
  På søndag skal tyrkerne stemme om Erdogans forslag til en forfatningsændring, der kan gøre, at han kan blive siddende som præsident frem mod år 2029. Vores fokus på udfaldet af afstemningen må suppleres med en betragtelig grad af refleksion over, hvordan undtagelsestilstanden bliver brugt af magthaverne i disse år – ikke blot i Tyrkiet men også i Vesten
Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

FN kunne være en god løsning Libyen, men med USA som dominerende aktør, som støtter regimer som støtter terrorister, afspejler deres CV ikke fred og fordragelighed. EU er nok mere demokratisk i den rolle, særligt nu hvor den anden store krigsglade våbenhandler England er ude.