Læsetid: 1 min.

Folkeafstemning i Tyrkiet, Vesten versus islamisme, pivfræk koreansk film og en løsning på Syrien

Andet afsnit af Radio Information er i luften
Andet afsnit af Radio Information er i luften

Mia Mottelson

14. april 2017

Hvad er der på spil, når tyrkerne søndag stemmer om en ny forfatning? Det er Lasse Ellegaard, en af mellemøstjournalistikkens grand old men, i studiet for at forklare.

Chefredaktør Rune Lykkeberg får en optur over den politiske tænker Pankaj Mishras nye bog, der bl.a. handler om, at modsætningerne mellem Vesten og islamismen bunder i en gammel konflikt i os selv.

Filmanmelder Ralf Christensen fortæller, hvorfor den koreanske film The Handmaiden er så fremragende. Og pivfræk.

Og så giver journalist Charlotte Aagaard noget så usædvanligt som et bud på, hvad vi bør gøre i Syrien.

Du kan finde podcasten i iTunes, i din foretrukne afspiller eller her på siden.

God lytning. 

PS: Har du brug for hjælp til at lytte til podcasts på din telefon, så læs afsnittet "Hjælp" på information.dk/podcast.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Økonomi, identitetspolitik og vrede over Trump. Med andre ord: Adam Smith, Francis Fukuyama og Michael Moore

  14. september 2018
  Vi giver dig magten over økonomien tilbage. Det gør vi sammen med Jørgen Steen Nielsen og Adam Smith. Og så taler vi med Rune Lykkeberg om identitetspolitik med afsæt i Francis Fukuyamas nye bog. Med over telefonen er også Christian Monggaard, der fortæller om Michael Moores nye film
 • Klimaredaktionen er i studiet

  8. september 2018
  Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
 • Filmatisering af ’Lykke-Per’ var ikke en begejstrende oplevelse

  31. august 2018
  Lone Nikolajsen fortæller om Bille August-filmen ’Lykke-Per’, og hvordan det er at stikke næsen frem med en hård anmeldelse. Vores to Sebastian’er udlægger regeringens finanslovudspil. Og Lykkeberg har optur over demokraternes præsidentkandidat Elizabeth Warren
Serie

Folkeafstemning i Tyrkiet

Søndag den 16. april skal tyrkerne stemme ja elller nej til en forfatningsændring, der vil ændre landet fra parlamentarisk til en præsidentiel republik. Hvis ja-siden vinder, vil præsident Recep Tayyip Erdoğan kunne blive siddende som leder af landet frem til 2029.  

Seneste artikler

 • Erdogans tyrkiske værdier

  18. april 2017
  De mere sofistikerede vælgere i byerne synes på vej til at vende Erdogan ryggen, og det bliver interessant at se, hvad han stiller op over for det.
 • Velkommen til Erdoganistan

  18. april 2017
  EU gad aldrig Tyrkiet, og nu betales regningen i form af en Erdogan med fingeren på flygtninge-aftrækkeren og en national-religiøs retorik, der øger de europæiske samfunds i forvejen anspændte forhold til Europas muslimer.
 • ’Vi tyrkere kan godt lide politikere, der siger tingene hårdt’

  15. april 2017
  Efter det mislykkede kup i fjor fylder politik mere for tyrkerne. Også blandt dansk-tyrkerne er man enten for eller imod præsident Erdoğan. Men i søndags, hvor det var sidste chance for at deltage i det tyrkiske valg, var stemningen god foran ambassaden i København
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

FN kunne være en god løsning Libyen, men med USA som dominerende aktør, som støtter regimer som støtter terrorister, afspejler deres CV ikke fred og fordragelighed. EU er nok mere demokratisk i den rolle, særligt nu hvor den anden store krigsglade våbenhandler England er ude.