Læsetid 1 min.

Radio Information: Trump bomber Syrien, optur over ombudsmanden, Shittown og sure Sass

Nu kan du høre Informations nye podcast, Radio Information
Nu kan du høre Informations nye podcast, Radio Information

Mia Mottelson

6. april 2017

Der gik 77 dage, så opgav Donald Trump ’America first’. Informations chefredaktør Rune Lykkeberg ser på perspektiverne i at angribe en diktator, der kan tåle meget mere ødelæggelse, end vi kan.

Indlandsredaktør Anton Geist får optur i studiet over Ombudsmanden, der har udtalt, at man ikke kan nægte aktindsigt til medier, fordi de skriver kritisk journalistik.

Shittown alias S-town er en ny podcastserie fra folkene bag megasuccessen Serial. Vi lytter med, og Informations Lone Nikolajsen anmelder.

Og så er avisens David Rehling – en af Socialdemokratiets kritikere, Henrik Sass Larsen sammenlignede med svin – i studiet for at forklare, hvorfor han alligevel godt kunne finde på at stemme på S.

God lytter!

PS: Har du brug for hjælp til at lytte til podcasts på din telefon, så læs afsnittet "Hjælp" på information.dk/podcast.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævntligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Den seneste skandale i Inger Støjbergs ministerium, optur over Lars Løkke og begejstring over ’Black Mirror’

  13. januar 2018
  Ulrik Dahlin kommer i studiet og udlægger den seneste skandale i Inger Støjbergs ministerium. Rune Lykkeberg har optur over Lars Løkke Rasmussen. Og Christian Monggaard har set fjerde sæson af ’Black Mirror’ – det bør du nok også
 • Hør årets første udgave af Radio Information

  5. januar 2018
  I årets første Radio Information fortæller vi historien om caffe lattens storhed og fald. Vi udlægger sagen om, at pres fra Israel resulterede i, at Danmark nu afvikler udviklingsbistanden til en række ngo’er. Og så har vi optur over filmen ’Vinterbrødre’
 • Radio Information ser tilbage på 2017

  29. december 2017
  År 2017 begyndte med frygten for populismens fremmarch. Og i denne udgave af Radio Information skal vi både tale om Trump og demokratiets død, men vi skal også tale om lokale løsninger og modsvar på tidens gruopvækkende realiteter
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Bjerrum

Som synshandicappet, som ikke kan læse papiravisen, synes jeg det er fremragende, at Information nu producerer lyd. Jeg kan dog ikke forstå at vi skulle frem til 2017 før det kunne lade sig gøre for en avis, der årligt modtager 25 mill. i offentlig støtte - og mener at det er tyndt at man kun har mulighed for at producere 47 minutter om ugen.
Indholdet i den første podcast er mildt sagt også tyndt: chefredaktørens generelle betragtninger over en begivenhed, der skete fem dage tidligere, lidt snik-snak, en anbefaling af en engelsk-sproget (sic!) podcast og så lidt Savage Rose. Det må I sgu kunne gøre bedre med det materiale I har foran jer fra seks hele papiraviser. I am not impressed. P.S. Vil lige nævne at andre medier faktisk beder deres journalister om at speake deres egne artikler, som så er tilgængelige som podcasts.

Charley Kristensen

At Trump's talsmand Sean Spicer er så historisk uvidende, at han kan sige det, er ikke overraskende, men at høre Informations chefredaktør Rune Lykkeberg fremføre samme påstand er godt nok lidt chokerende, nemlig at Hitler ikke brugte kemiske våben. Han brugte dem muligvis ikke på selve slagmarken, men at han gassede flere millioner mennesker, herunder en stor del af sin egen befolkning, i sine berygtede koncentrationslejre, er dog vist nok en indiskutabel sandhed. Jeg håber, at det var en svipser, hr. Lykkeberg? Eller mener du ikke, at Zyklon B er et kemisk våben?