Læsetid: 1 min.

Radio Information: Trump bomber Syrien, optur over ombudsmanden, Shittown og sure Sass

Nu kan du høre Informations nye podcast, Radio Information
Nu kan du høre Informations nye podcast, Radio Information

Mia Mottelson

6. april 2017

Der gik 77 dage, så opgav Donald Trump ’America first’. Informations chefredaktør Rune Lykkeberg ser på perspektiverne i at angribe en diktator, der kan tåle meget mere ødelæggelse, end vi kan.

Indlandsredaktør Anton Geist får optur i studiet over Ombudsmanden, der har udtalt, at man ikke kan nægte aktindsigt til medier, fordi de skriver kritisk journalistik.

Shittown alias S-town er en ny podcastserie fra folkene bag megasuccessen Serial. Vi lytter med, og Informations Lone Nikolajsen anmelder.

Og så er avisens David Rehling – en af Socialdemokratiets kritikere, Henrik Sass Larsen sammenlignede med svin – i studiet for at forklare, hvorfor han alligevel godt kunne finde på at stemme på S.

God lytter!

PS: Har du brug for hjælp til at lytte til podcasts på din telefon, så læs afsnittet "Hjælp" på information.dk/podcast.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Økonomi, identitetspolitik og vrede over Trump. Med andre ord: Adam Smith, Francis Fukuyama og Michael Moore

  14. september 2018
  Vi giver dig magten over økonomien tilbage. Det gør vi sammen med Jørgen Steen Nielsen og Adam Smith. Og så taler vi med Rune Lykkeberg om identitetspolitik med afsæt i Francis Fukuyamas nye bog. Med over telefonen er også Christian Monggaard, der fortæller om Michael Moores nye film
 • Klimaredaktionen er i studiet

  8. september 2018
  Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
 • Filmatisering af ’Lykke-Per’ var ikke en begejstrende oplevelse

  31. august 2018
  Lone Nikolajsen fortæller om Bille August-filmen ’Lykke-Per’, og hvordan det er at stikke næsen frem med en hård anmeldelse. Vores to Sebastian’er udlægger regeringens finanslovudspil. Og Lykkeberg har optur over demokraternes præsidentkandidat Elizabeth Warren
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Bjerrum

Som synshandicappet, som ikke kan læse papiravisen, synes jeg det er fremragende, at Information nu producerer lyd. Jeg kan dog ikke forstå at vi skulle frem til 2017 før det kunne lade sig gøre for en avis, der årligt modtager 25 mill. i offentlig støtte - og mener at det er tyndt at man kun har mulighed for at producere 47 minutter om ugen.
Indholdet i den første podcast er mildt sagt også tyndt: chefredaktørens generelle betragtninger over en begivenhed, der skete fem dage tidligere, lidt snik-snak, en anbefaling af en engelsk-sproget (sic!) podcast og så lidt Savage Rose. Det må I sgu kunne gøre bedre med det materiale I har foran jer fra seks hele papiraviser. I am not impressed. P.S. Vil lige nævne at andre medier faktisk beder deres journalister om at speake deres egne artikler, som så er tilgængelige som podcasts.

Charley Kristensen

At Trump's talsmand Sean Spicer er så historisk uvidende, at han kan sige det, er ikke overraskende, men at høre Informations chefredaktør Rune Lykkeberg fremføre samme påstand er godt nok lidt chokerende, nemlig at Hitler ikke brugte kemiske våben. Han brugte dem muligvis ikke på selve slagmarken, men at han gassede flere millioner mennesker, herunder en stor del af sin egen befolkning, i sine berygtede koncentrationslejre, er dog vist nok en indiskutabel sandhed. Jeg håber, at det var en svipser, hr. Lykkeberg? Eller mener du ikke, at Zyklon B er et kemisk våben?