Læsetid: 5 min.

Vidensformidling er en demokratisk nødvendighed

Når Ph.d. Cup for femte gang løber af stablen, lægges der ikke bare vægt på forskningsresultater—det handler også om at fortælle den gode historie
PH.D. CUP-finalisterne fra 2016, hvor læge Lars Boesen vandt for sin forskning i, hvordan man ved hjælp af MR-scanning kan konstatere prostatakræft.

PH.D. CUP-finalisterne fra 2016, hvor læge Lars Boesen vandt for sin forskning i, hvordan man ved hjælp af MR-scanning kan konstatere prostatakræft.

Jakob Dall

21. april 2017

»Hvis forskerne lukker sig inde bag en hård skal, så bidrager det kun til at skabe skel i samfundet,« siger Carsten Nymann, som er chef for DR’s nye videnscenter ved DR Nordjylland i Aalborg og en af tovholderne på Ph.d. Cup 2017.

»Det er vigtigt at komme ud og skabe det brede ejerskab hos befolkningen, ikke bare i forhold til opbakning omkring forskningen, men også i forhold til at befolkningen måske får et mere positivt syn på fremtiden, fordi man faktisk ved, hvad det er for nogle fremskridt, som forskerne gør.«

Ph.d. Cup, der nu kører på femte år, er et samarbejde mellem Information, DR og Lundbeckfonden. Konkurrencen retter projektørlampen på fem finalister—som har gennemgået en screeningsproces, hvor deres forskning og evne til at formidle den er blevet nøje gransket—der den 27. april får mulighed for at præsentere deres arbejde på scenen i DR i et show, der sendes på DR2 d. 29. april.

PH.D. CUP 2017

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu