Læsetid: 12 min.

‘Hvis du kaster en sten i havet, så stiger det’

Fra LEGO over modetøj til festivaler og aktivisme på skoleskemaet – bæredygtighed er sat på dagsordenen over alt. For mens de politiske magthavere tilsyneladende har opgivet kampen for at passe på kloden, ønsker flere og flere borgere, virksomheder og institutioner at gøre noget aktivt
9. juni 2017

Anne Jensen
Ledelsesmedlem og ansvarlig for bæredygtighed på NorthSide

Hvem har ansvaret for bæredygtig udvikling?

»Det har vi alle sammen. En af årsagerne til at vi på NorthSide arbejder så hårdt på at kommunikere bæredygtighed, er fordi vi har en stor platform og kan nå ud til mange. Hvis vi kan påvirke vores gæster til at tænke mere over bæredygtighed, når de forlader festivalen, end da de kom, så har vi nået et af vores mange mål. Vores publikumsundersøgelse fra sidste år viste, at omkring 50% blev inspirerede af vores arbejde med bæredygtighed.«

Nytter det noget, hvad enkeltpersoner og aktivister gør?

»Ja, det gør det så absolut. Det kan godt være at enkeltpersoners aftryk – eller en mellemstor festivals aftryk, for den sags skyld – ikke i sig selv ændrer det store i forhold til det samlede klimaaftryk, men det handler om at påvirke, at inspirere, at vise vejen og at prøve ting af for at kunne skubbe til en samfundsmæssig udvikling. F.eks. er jeg superstolt af, hvor langt vi er kommet med Tuborgs økologiske fadøl, siden den blev lanceret på NorthSide i 2014.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu