Note
Læsetid: 3 min.

Hvad har vi lært af at følge teknologiens udvikling i to år?

Automatisering er smart, men kan stadig gøre os dummere, du bliver ikke psykopat af at spille voldsspil, og Uber kan være frigørende. Vi ser på alt, vi har lært af at dække teknologi i de seneste to år.
iBureauet
30. september 2017

Vi har i godt to år fulgt den teknologiske udvikling tæt, og hvad har vi lært af det? Vi gør nu status, og har samlet en række af de artikler, der ikke kun fortæller os om teknologien, men har et skævt, interessant og forhåbentligt eftertænksomt blik på det teknologien gør ved, med og for os.

Teknologi er ikke andet, end hvad det bliver til i hænderne på os selv. Den er ikke neutral, men bærer med sig tanker født af mennesker og systemer bygget med et formål. Og så kan selv den bedste teknologi misbruges i de forkerte hænder.

Det er også vigtigt at huske, når vi skal forme teknologiens udvikling i de kommende år. Her er hvad vi har lært om…

… at koble fra

… computerspil

… trolls

… sociale mediers magt

… kampe du skal kæmpe

… kunstig intelligens

… fremtidens arbejdsmarked

… nøgenbilleder på nettet

… overvågning

… teknologi, der giver håb

… fremtidssex

… digitalisering i skolen

… det post-faktuelle samfund

Og endelig får du en fem eftertænksomme tekster om vores forhold til teknologi

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

bente-ingrid bruun

Der mangler fokus på de negative biofysiske virkninger af trådløs teknologi.
Inden 2020 vil der blive udrullet trådløse smartmålere af vores el forbrug, hvis ikke vi stiller krav om kablede el målere !
Et iPad forbrug kræver, at der er opsat trådløse WiFi routere indendørs i f.eks. vuggestuer og skoler.

Niels Duus Nielsen

Fint nok med en oplistning, men hvor gøres der status? At gøre status betyder at læse alle artiklerne og forsøge at komme med en slags samlet konklusion.

Blot at skrive: "Teknologi er ikke andet, end hvad det bliver til i hænderne på os selv. Den er ikke neutral, men bærer med sig tanker født af mennesker og systemer bygget med et formål. Og så kan selv den bedste teknologi misbruges i de forkerte hænder" er en meget tynd statusopgørelse. For det vidste vi jo i forvejen.

Har det virkelig være spild af skønne journalistiske kræfter? Nej vel? Jamen så giv os dog en udførlig og gennemreflekteret statusrapport. Det er, hvad jeg forventer af Information, artiklerne har jeg jo allerede læst, de fleste af dem i hvert fald, men hvad er den samlede konklusion?