Deutschstunde
Læsetid: 1 min.

Podcast: Fra Lang til Tykwer – vi giver jer den tyske filmhistorie på 45 minutter

Kan man tale om ’tysk film’ som en stil og en stemning? Lyt med i ugens Deutschstunde-podcast
Kan man tale om ’tysk film’ som en stil og en stemning? Lyt med i ugens Deutschstunde-podcast
Redaktionen
28. september 2017

Kære læsere & lyttere,

Hvad er tysk film? Det er historiske hovedværker som Metropolis og nye kultfilm som Lola. Men kan man tale om »tysk film« som en stil og en stemning, ligesom man kan tale om fransk film og svensk film?

Ja, det kan man ifølge Informations filmredaktør Christian Monggaard. Men det er anderledes, end man skulle tro.

Det forklarer han i det nye afsnit af vores genopdagelse af den tyske kulturhistorie, »Deutschstunde«, som denne gang handler om film. I vores arbejde med at give Jer Tyskland tilbage taler vi om hele den tyske filmhistorie fra Fritz Lang til Tom Tykwer.

God lytter

Rune Lykkeberg

Podcast

Deutschstunde

Deutschstunde er podcasten, der genintroducerer den tyske højkultur. I seks afsnit bliver du klogere på de største tyske komponister, filosoffer, digtere, billedkunstnere, filminstruktører og romanforfattere. Det er en kolossal kultur, der har formet vores måde at se, lytte, tænke og fortælle verden på. Kort sagt: Vi giver jer Tyskland tilbage!

Rune Lykkeberg er vært på programmet og inviterer i hvert afsnit en ny gæst i studiet. Hør blandt andre Christian Monggaard, Peter Nielsen, Erik Skyum-Nielsen og Peter Laugesen dele ud af deres ekspertviden om tysk kultur.

Produceret med støtte fra Goethe Institut.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Glemte i ikke Wolfgang Petersen og hans fantastiske Das Boot? Er helt klart på min top 5 over de bedste tyske film :-) Og så vil jeg gerne nævne filmen Tavsheden med Ulrik Thomsen fra 2010. Den er go. Tak for en god og spændende udsendelse.