Læsetid: 3 min.

Jeg tager lige et sabbatår mere

Verdens bedste læsegruppe kunne ikke hjælpe mig igennem studiestarten på Aarhus Universitet
Verdens bedste læsegruppe kunne ikke hjælpe mig igennem studiestarten på Aarhus Universitet

Privatfoto

1. september 2017

Det var til den første fredagsbar på Klassisk Filologi på Aarhus Universitet, jeg erkendte min virkelighed: Jeg er ikke skabt til studier i latin og oldgræsk.

Vi startede vist fem nye studerende på instituttet det år. Instituttet, alle undervisere og medarbejdere, var klar til at hente månen ned til os for at give os en god studiestart. Jeg fandt verdens bedste lille læsegruppe – to gode nordjyske fyre, som var dygtigere og sødere end jeg.

Med det yderste af neglene hang jeg på gennem de første ugers timer i latin. Jeg var chokeret over, hvor svært jeg havde det i timerne i græsk poesi. Den yngste gut på holdet, som havde sprunget et år over i gymnasiet, beherskede oldgræsk fejlfrit. Det gjorde det ikke bedre, at han havde lært sig at synge poesien, som man gjorde det i oldtiden. Mens jeg hakkede og stammede mig gennem verset, sang han perfekt som en eunuk.

Jeg havde glædet mig til fredagsbaren. Jeg havde forventet, at nu skulle vi gribe dagen efter ugens tunge tekststudier. I stedet bekendtgjorde en af underviserne, at vi lige så godt kunne benytte det hyggelige samvær i baren til at få lært italiensk. Og så repeterede vi efter ham:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu