Læsetid: 3 min.

Universitetet holdt én dag

Jeg nåede lige at købe to lærebøger og møde op til første time, før jeg opdagede, at det gad jeg ikke
Ulrik Dahlin (th) i fængsel for politisk aktivisme et par år efter han droppede studiet.

Ulrik Dahlin (th) i fængsel for politisk aktivisme et par år efter han droppede studiet.

Privatfoto

8. september 2017

Som 18-årig samfundsfaglig sproglig student begyndte jeg i september 1973 på samfundsfag på Københavns Universitets bygninger i Rosenborggade. Jeg var fuld af fortrøstning, for på det forudgående ruskursus på Dansk Folkeferies familielejr ved Helsingør havde jeg virkelig moret mig, mest med at agitere for den lille maoistiske gruppe, jeg brugte al min fritid på.

Jeg havde endda nået at købe to lærebøger, inden jeg mødte frem til den første undervisningstime, jeg tror, det var med Tage Bild, men jeg husker ikke et kvidder af, hvad han sagde. Bøgerne fik jeg aldrig åbnet, inden jeg mange år senere smed dem ud.

Hvad jeg derimod husker tydeligt, var, at der blandt de nyslåede universitetsstuderende i lokalet i hvert fald var en håndfuld DKU’ere, altså medlemmer af Danmarks Kommunistiske Ungdom.

For en nutidig læser lyder det måske meget uskyldigt, men sådan så jeg ikke på det det dengang. Tværtimod var jeg klar over, at de unge DKU’ere formentlig ville blive mine faste og bitre modstandere, fordi de jo på deres side var lige så åndssvage og mente, at det var os maoister, der var på den helt forkerte side af fremskridtet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu