Læsetid: 7 min.

’Børn skal ikke beskyttes mod virkeligheden. De kan altså godt tænke selv’

Afsked og tvivl blandes med vildskab og humor i den prisvindende forfatter Finn-Ole Heinrichs bøger for ’ikke så gamle mennesker’. Succesopskriften ligger i stærke historier uden en bedrevidende fortæller, mener den 35-årige tysker, der gæster HAY-festivalen for børnelitteratur under Aarhus 2017
Finn-Ole Heinrich gæster den internationale børnelitteraturfestival i Aarhus i oktober.

Finn-Ole Heinrich gæster den internationale børnelitteraturfestival i Aarhus i oktober.

Denise Henning

13. oktober 2017

»Ingen kan ringe på som Pekka. Han bruger selvfølgelig samme ringeklokke som alle andre, men den lyder højere, når han ringer på. Det klirrer mere, det klaprer og dundrer dybt ind i en, man kan mærke det i tænderne, i knoglerne, når Pekka ringer på, det er lidt som hylet fra en sirene blandet med klokken på en gammel skole, seriøst, det er en helt normal ringeklokke, den lyder bare ikke sådan. Og han ringer selvfølgelig på, indtil man lukker op, ringer som død og helvede uafbrudt, det er Pekkas stil.«

Bang. Så er den novelle åbnet. Finn-Ole Heinrich indrømmer det hjertens gerne: Når sproget først har fat i ham, kan han ikke lade være med at give den så meget gas, som her i indledningen til novellen »Pekka-Style«.

»Når jeg har en figur at tænke ud fra eller nærmere med, så glider det for det meste ret let,« siger den tyske forfatter, der til daglig bor i en nordfransk landsby.

»Hvis det lykkes og kan kombineres med en stærk historie, så kan det ende helt lykkeligt.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu