Læsetid: 9 min.

Børn synger hele tiden – det er bare om at lytte efter

Der findes morgensange, fødselsdagssange, godnatsange, spejdersange, rundkredssange, alfabetsange, sange om at være en god kammerat, drillesange og den der duksede farvelsang, man sang, når man satte stolen op efter sidste time. Men hvad skal en god børnesang kunne?
Der findes morgensange, fødselsdagssange, godnatsange, spejdersange, rundkredssange, alfabetsange, sange om at være en god kammerat, drillesange og den der duksede farvelsang, man sang, når man satte stolen op efter sidste time. Men hvad skal en god børnesang kunne?

Line Malling Schmidt/iBureauet

13. oktober 2017

Jeg har ingen børn, men belejligt nok skal jeg passe min venindes datter, Flora, på tre år en uge inden deadline. Vi går hen mod legepladsen i Enghaveparken, og jeg spørger, om vi skal synge en sang. Det skal vi, vi skal synge »Let it go«.

Hele vejen op ad Enghavevej synger vi det storslåede Frozen-hit. På vej hjem forsøger jeg igen, mon hun kender en god sang? Det gør hun da, hun kender »Let it go«. Så den synger vi igen og så én gang til hjemme i stuen, hvor Flora iført Elsa-kjole udfører dansekoreografien fra filmen. Det går dårligt med min research, synger de kun Disney i institutionerne? Jeg giver op, foreslår, at vi leger en leg.

»Men Ida, så skal det være den med den lille sorte kat«. »Lille sorte kat«, den kan heldigvis googles og viser sig at være en yderst populær legesang, der synges til børnerytmik over hele landet. Det viser sig også, at det er dansk børnesangs grand old lady, Lotte Kærså, der har lavet den. Det er da hende, jeg skal snakke med.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Colère Lenau
  • Jørn Andersen
Pia Colère Lenau og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Pia Colère Lenau

Det er skuffende og nedtrykkende at læse at en pædagog uddannelse kan gennemføres uden musik.. hvor fattigt. Og Lotte Kærså er bare nr 1.

Erik Bølling-Ladegaard

Lotte Kærså er så fantastisk en kvinde.
Har givet os så mange gode sange og masser af inspiration til musik og sang og leg med børn
Glæder mig meget til at høre den nye cd !!!

Som pædagog gennem snart 45 år, der gennemalle årene har brugt musik som samværs- og fortælleform med alle aldersgrupper, kan det både glæde og undre, at Information endelig beskæftiger sig med dette tema. Denne korte artikel "glemmer" da også at nævne, at det er umuligt at komme igennem til medierne, hvis man udgiver/laver musik for, med og til børn. DR har INGEN kanaler, der spiller/anmelder børnemusik! Selv Information nægter at anmelde børnemusik (jeg har selv forsøgt at fremsende en CD for de 2-6årige kaldet "Se På Mig" til redaktionen. Resultatet var larmende tavshed! Det samme skete hos Politiken. Selv pædagoguddannelsen er ligeglade med, hvad vi laver ude i praksis! tjek"sepaamig - facebook" hvis i skulle være interesseret i nye sange for børn.