Læsetid: 1 min.

Godhavnsdrengenes kamp, #metoo, embedsværket under politisk pres og seriemordere i ’Mindhunter’

Sebastian Gjerding udreder den kritik, to samfundsforskere retter mod Bo Smith-rapporten. Rune Lykkeberg sætter Hollywoods nye puritanisme i perspektiv. Monggaard om David Finchers nye seriemorderserie, og Ulrik Dahlin om Godhavnsdrengenes kamp for en undskyldning
Sebastian Gjerding udreder den kritik, to samfundsforskere retter mod Bo Smith-rapporten. Rune Lykkeberg sætter Hollywoods nye puritanisme i perspektiv. Monggaard om David Finchers nye seriemorderserie, og Ulrik Dahlin om Godhavnsdrengenes kamp for en undskyldning

iBureauet

20. oktober 2017

Så er vi her igen. Og denne uge er det med Ulrik Dahlin (ham blærer jeg mig altid med), der fortæller om Godhavnsdrengenes retslige kamp.

Med Rune Lykkeberg om den dag Hollywood opdagede, at det ikke længere er okay at bruge sin magt til at få sex. Og hele resten af verden tog tråden op på de sociale medier i hashtagget #metoo.

Med Sebastian Gjerding, der fortæller om hård kritik af Bo Smith-rapporten – I husker, den der afviste at embedsværket ligger under for hårdt politisk pres. Men hvad er egentlig embedsmændenes rolle i demokratiet? Hvis du trænger til en genopfriskning af de største skandaler, har Sebastian skrevet en dygtig indføring i kritikken og i de forudgående sager.

Og sååå: Christian Monggaard. Vi har nemlig valgt alligevel ikke at sælge ham. Og det var jo godt, for så kunne vi sætte ham til at se den nye David Fincher-serie på Netflix om dengang USA begyndte at begribe fænomenet seriemordere.

P.s. Og husk så at finde en halv time engang i weekenden til at læse Moderne Tider og den fremragende historie om den franske pige Océane fra den parisiske forstad Égly, der som den første slog sig selv ihjel på de sociale medier.

Eller følg serien og få hver del af essayet i din indbakke.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævntligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Forskningen står i en alvorlig troværdighedskrise

  20. april 2018
  Lise Richter er i studiet for at udlægge forskningens reproducerbarhedskrise. Og så forsøger Jesper Løvenbalk at besvare, om der reelt er forandring på vej i Cuba
 • Radio Information

  13. april 2018
  Lone Nikolajsen er i studiet for at fortælle om Helle Helle, der er aktuel med en ny roman. Og Sebastian Gjerding er ikke imponeret over de amerikanske lovgiveres høringer med Mark Zuckerberg. Til gengæld har Rune Lykkeberg en fest over nyt fra Thomas Piketty
 • Det var med afsløringen af Pentagonpapirerne, at Information blev venstreorienteret

  7. april 2018
  Litteraturanmelder Erik Skyum-Nielsen fortæller om tre store, russiske forfattere, du bør kende, regeringen pønser på at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til at rejse fredningssager, og Rune Lykkeberg har optur over ’The Post’ (og Outze)
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer