Læsetid: 1 min.

Godhavnsdrengenes kamp, #metoo, embedsværket under politisk pres og seriemordere i ’Mindhunter’

Sebastian Gjerding udreder den kritik, to samfundsforskere retter mod Bo Smith-rapporten. Rune Lykkeberg sætter Hollywoods nye puritanisme i perspektiv. Monggaard om David Finchers nye seriemorderserie, og Ulrik Dahlin om Godhavnsdrengenes kamp for en undskyldning
Sebastian Gjerding udreder den kritik, to samfundsforskere retter mod Bo Smith-rapporten. Rune Lykkeberg sætter Hollywoods nye puritanisme i perspektiv. Monggaard om David Finchers nye seriemorderserie, og Ulrik Dahlin om Godhavnsdrengenes kamp for en undskyldning

iBureauet

20. oktober 2017

Så er vi her igen. Og denne uge er det med Ulrik Dahlin (ham blærer jeg mig altid med), der fortæller om Godhavnsdrengenes retslige kamp.

Med Rune Lykkeberg om den dag Hollywood opdagede, at det ikke længere er okay at bruge sin magt til at få sex. Og hele resten af verden tog tråden op på de sociale medier i hashtagget #metoo.

Med Sebastian Gjerding, der fortæller om hård kritik af Bo Smith-rapporten – I husker, den der afviste at embedsværket ligger under for hårdt politisk pres. Men hvad er egentlig embedsmændenes rolle i demokratiet? Hvis du trænger til en genopfriskning af de største skandaler, har Sebastian skrevet en dygtig indføring i kritikken og i de forudgående sager.

Og sååå: Christian Monggaard. Vi har nemlig valgt alligevel ikke at sælge ham. Og det var jo godt, for så kunne vi sætte ham til at se den nye David Fincher-serie på Netflix om dengang USA begyndte at begribe fænomenet seriemordere.

P.s. Og husk så at finde en halv time engang i weekenden til at læse Moderne Tider og den fremragende historie om den franske pige Océane fra den parisiske forstad Égly, der som den første slog sig selv ihjel på de sociale medier.

Eller følg serien og få hver del af essayet i din indbakke.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Danske Bank-skandalen og Karl Marx i én og samme podcast

  22. september 2018
  Rune Lykkeberg har optur over, at der i det mindste sker lidt efter Danske Banks hvidvaskskandale. Men også kun lidt. Ugens Radio Information kommer også forbi DR og en ny dokumentar om den transkontinental kærlighed mellem Thailand og Thy
 • Økonomi, identitetspolitik og vrede over Trump. Med andre ord: Adam Smith, Francis Fukuyama og Michael Moore

  14. september 2018
  Vi giver dig magten over økonomien tilbage. Det gør vi sammen med Jørgen Steen Nielsen og Adam Smith. Og så taler vi med Rune Lykkeberg om identitetspolitik med afsæt i Francis Fukuyamas nye bog. Med over telefonen er også Christian Monggaard, der fortæller om Michael Moores nye film
 • Klimaredaktionen er i studiet

  8. september 2018
  Lørdag går tusindvis af mennesker på gaden verden over for at vise, at det grønne omstillingstempo, som politikerne og virksomhederne har lagt for dagen, ikke er nok. Og i Radio Information spørger vi vores klimaredaktion: Kan vi nå at leve op til målene fra Parisaftalen?
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer