Læsetid: 1 min.

Godhavnsdrengenes kamp, #metoo, embedsværket under politisk pres og seriemordere i ’Mindhunter’

Sebastian Gjerding udreder den kritik, to samfundsforskere retter mod Bo Smith-rapporten. Rune Lykkeberg sætter Hollywoods nye puritanisme i perspektiv. Monggaard om David Finchers nye seriemorderserie, og Ulrik Dahlin om Godhavnsdrengenes kamp for en undskyldning
Sebastian Gjerding udreder den kritik, to samfundsforskere retter mod Bo Smith-rapporten. Rune Lykkeberg sætter Hollywoods nye puritanisme i perspektiv. Monggaard om David Finchers nye seriemorderserie, og Ulrik Dahlin om Godhavnsdrengenes kamp for en undskyldning

iBureauet

20. oktober 2017

Så er vi her igen. Og denne uge er det med Ulrik Dahlin (ham blærer jeg mig altid med), der fortæller om Godhavnsdrengenes retslige kamp.

Med Rune Lykkeberg om den dag Hollywood opdagede, at det ikke længere er okay at bruge sin magt til at få sex. Og hele resten af verden tog tråden op på de sociale medier i hashtagget #metoo.

Med Sebastian Gjerding, der fortæller om hård kritik af Bo Smith-rapporten – I husker, den der afviste at embedsværket ligger under for hårdt politisk pres. Men hvad er egentlig embedsmændenes rolle i demokratiet? Hvis du trænger til en genopfriskning af de største skandaler, har Sebastian skrevet en dygtig indføring i kritikken og i de forudgående sager.

Og sååå: Christian Monggaard. Vi har nemlig valgt alligevel ikke at sælge ham. Og det var jo godt, for så kunne vi sætte ham til at se den nye David Fincher-serie på Netflix om dengang USA begyndte at begribe fænomenet seriemordere.

P.s. Og husk så at finde en halv time engang i weekenden til at læse Moderne Tider og den fremragende historie om den franske pige Océane fra den parisiske forstad Égly, der som den første slog sig selv ihjel på de sociale medier.

Eller følg serien og få hver del af essayet i din indbakke.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Stooop! Vi risikerer at ødelægge stjernehimlen for altid

  23. maj 2020
  Hvis vi ikke ønsker, at nattehimlen skal være et menneskeskabt lysshow, skal der reageres på den stigende kommercielle aktivitet i rummet. Hør, hvordan det hænger sammen i denne uges Radio Information. Og om skattely i coronatider. Om DR’s fejring af genforeningen. Og om, at de gode vinder til sidst. Hvis du tror Lykkeberg
 • Podcast: Støjbergs ulovlige instruks endevendes, optur over Michael Jordan, og Stine Pilgaards nye roman er en fryd

  15. maj 2020
  I denne udgave af Radio Information ringer jeg til Ulrik Dahlin i en pause under Instrukskommissionens afhøringer, taler med vores udsendte i Berlin om dramaet om Tyskland vs. Den Europæiske Centralbank, nyder Lone Nikolajsens fryd over noget hylemorsom dansk litteratur og prøver at forstå, hvorfor Rune Lykkeberg har optur over Michael Jordan
 • Podcast: Mere åbenhed! Mere grøn omstilling! Mere surdej!

  9. maj 2020
  I denne udsendelse skal vi tale om en ny rapport, der viser, at vi faktisk kan leve op til vores klimamål – uden at gå bankerot imens. Vi skal tale om regeringens manglende åbenhed i forhold til datagrundlaget for beslutninger under coronakrisen. Vi skal se på Informationslæseren i dansk fiktion – jeg kan afsløre, at det ikke er et entydigt flatterende portræt. Og SÅ skal vi tale om og dufte til ... surdej.
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer