Læsetid: 8 min.

En læseguide til prekære arbejdere, der vil ændre verden

Der bliver for tiden udgivet et hav af bøger med gode forslag til, hvordan vi skal revolutionere samfundet, når robotterne har overtaget alt vores arbejde, og milliardærerne er blevet billionærer. Disse bøger er en udmærket kur, hvis man som undertegnede lider af prekær fremtidsangst
Der bliver for tiden udgivet et hav af bøger med gode forslag til, hvordan vi skal revolutionere samfundet, når robotterne har overtaget alt vores arbejde, og milliardærerne er blevet billionærer. Disse bøger er en udmærket kur, hvis man som undertegnede lider af prekær fremtidsangst

Line Malling Schmidt/iBureauet

6. oktober 2017

Jeg var ude at nattefiske med to venner i går. Vi havde taget en toliters øl med, som jeg tabte i bækken. Strømmen førte flasken væk, inden jeg nåede at finde lommelygten på min mobil. Til gengæld fangede vi syv små fisk, som vi vendte i mel og stegte i olie, da vi kom tilbage til landsbyen.

I dag er jeg på arbejde. Jeg sidder og skriver en artikel til en dansk avis i et lille hus i den nordlige del af Georgien, tæt ved den russiske grænse. Det mobile internet virker upåklageligt. På mangemåder er jeg heldig. Jeg er freelancer, jeg tjener lige under 20.000 kroner om måneden og skal selv betale ferie og pension. Det er peanuts i Danmark, men i Georgien er det 10 gange mere, end den gennemsnitlige borger tjener.

Jeg har friheden til at leve en postkorttilværelse, men det ændrer ikke på, at jeg en gang imellem føler frustration, frygt og håbløshed over min arbejdsmæssige situation. En sindstilstand, som også beskrives af den engelske professor Guy Standing i hans bog Prekariatet, der for nylig er blevet oversat til dansk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu