Læsetid 3 min.

’Jeg tror, at jeg altid har en lille kronisk hjemve indeni’

Når hun er hjemme, længes hun væk, og når hun er væk, længes hun hjem. Louise Kringelbach er romanaktuel med en historie, der tager udgangspunkt i en østtysk mand, der en dag satte sig i sin kajak og sejlede bort
Louise Kringelbach debuterede som forfatter med den anmelderroste ‘Sorgforstøveren’ i 2008 og ‘Hjemve’ er hendes tredje roman.

Louise Kringelbach debuterede som forfatter med den anmelderroste ‘Sorgforstøveren’ i 2008 og ‘Hjemve’ er hendes tredje roman.

Agnete Schlichtkrull
10. november 2017

Det var en bekendt, som første gang fortalte Louise Kringelbach historien om den unge mand. En efterårsaften i 1962 satte han sig i sin hjemmebyggede kajak og stævnede ud fra DDR’s kyst med kurs mod nord. Han vendte aldrig tilbage til sit hjem i Østtyskland.

Historien gjorde så stort indtryk på Louise Kringelbach, at den kom med i hendes nye roman Hjemve, der netop er udkommet på forlaget Turbine. I den undersøger hun, hvad hjem er, hvad der kan få et menneske til at forlade det, og hvad der kan få det til at vende hjem igen.

»Vi taler tit om hjem som et fysisk og statisk sted; en bolig. Men for mig er hjem lige så meget en tilstand, en følelse af at høre til et sted, og hvor det er, kan skifte mange gange igennem et liv,« siger Louise Kringelbach, som lige nu har hjemme på Amager, men tidligere har haft hjemme i barndomshjemmet på Emmasvej i Charlottenlund, ungdomshyblen på et københavnsk kollegie og som studerende i England og Irland.

Alle de steder, hun har haft hjemme, har hun også haft en følelse af at længes væk.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu