Læsetid: 7 min.

’Der skal være plads til, at børn begår fejl’

Kinas mest populære børnebogsforfatter, Yang Hongying, vil give børn det frirum tilbage, som det konkurrenceprægede uddannelsessystem har taget fra dem. Information mødte hende under hendes besøg i København i september til en samtale om børnebøger i Kina
Den kinesiske bestsellerforfatter Yang Hongying er stor modstander af det pres, børn oplever i skolen. Gennem bøger vil hun tilbyde børnene et frirum.

Den kinesiske bestsellerforfatter Yang Hongying er stor modstander af det pres, børn oplever i skolen. Gennem bøger vil hun tilbyde børnene et frirum.

Thomas Nielsen

13. oktober 2017

Ligesom millioner unge læsere verden over bliver også kinesiske børn draget ind i litteraturens verden af Harry Potter, Den Lille Pige med Svovlstikkerne og Den fantastiske hr. Ræv. Trods restriktioner og censur oversættes der hvert år mange nye børnebogstitler til det unge kinesiske publikum.

Kinesiske børn fortjener imidlertid også litteratur, der er skrevet direkte til dem inspireret af deres liv og verden. Det mener Kinas bedst sælgende børnebogsforfatter Yang Hongying, der igennem de sidste 30 år har koncentreret sit forfatterskab om at skabe et univers, kinesiske børn kan spejle sig i.

»Det er godt, at kinesiske børn får gode læseoplevelser ved at læse Harry Potter og andre vestlige bøger, men jeg synes, det er vigtigt, at de også kan vælge bøger, der er skrevet til kinesiske børn og omhandler det samfund, de er en del af.«

»Da jeg var barn, læste vi alle sammen H.C. Andersen, men der var ingen kinesiske børnebogsforfattere, der gjorde indtryk på mig dengang.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Pia Colère Lenau
Pia Colère Lenau anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu