Læsetid: 6 min.

’Valget’ er en politisk spændingsroman, der skal engagere unge til at tage stilling til samfundet

Sarah Engells nye bog ’Valget’ handler om mødet mellem en passioneret ungdomspolitiker og en syrisk flygtningepige – og alle de dilemmaer, det afstedkommer. Forfatteren mistede lidt af sin politikerlede, da hun skrev bogen, og hun håber, at den kan få unge læsere til at engagere sig mere i samfundet
Sarah Engell debuterede i 2009 med romanen ’Hvis bare...’. ’Valget’ er hendes tiende bog.

Sarah Engell debuterede i 2009 med romanen ’Hvis bare...’. ’Valget’ er hendes tiende bog.

Sofie Amalie Klougart

13. oktober 2017

Xenia Bang er 17 år, karismatisk, smuk og impulsiv, og så er hun hovedpersonen i Sarah Engells nye ungdomsroman Valget. Læseren møder hende, umiddelbart efter hun er blevet valgt til posten som ungdomsformand i det nye Etisk Parti.

Som formand er hun et overraskende valg, for hun er spontan, utilregnelig og lige lovlig aktivistisk. Men hun er en ualmindeligt dygtig taler, og så er hun ualmindeligt engageret. Xenias politiske karriere tegner lovende, og partiet håber, at hun kan blive en ny Johanne Schmidt-Nielsen.

Men da hun møder den syvårige flygtningepige Lilas, bliver hun tvunget til at tage svære beslutninger, der kan få alvorlige konsekvenser for hendes fremtid i politik.

Karakteren Xenia Bang blev skabt på grundlag af forfatterens følelse af afmagt. Da flygtningesituationen dominerede mediebilledet i 2015, blev Sarah Engell så påvirket af billederne, at hun sommetider havde svært ved at sove og ikke kunne slippe tankerne om det, der skete – men hun følte sig også magtesløs. Derfor opstod der et ønske hos hende om at skabe en karakter som Xenia, der var radikal og engageret og ikke bare donerede penge til Røde Kors.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu